keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Joulukalenteri Luukku 9


Joulukalenterini sisältää joulumuistoja eri vuosikymmeniltä. Olen kerännyt muistoja eri henkilöiltä syksyn mittaan. Suuret kiitokset kaikille, jotka jakavat muistonsa meidän kanssamme! Sinäkin olet erittäin tervetullut kertomaan omia muistojasi kommenttikentässä, tai ihan mitä tahansa ajatuksiasi. :)

 

Joulumuisto 1940-luvulta, tuolloin n. 6-vuotias tyttö:


Odotimme jouluna sisareni kanssa pukkia kovasti, mutta pukilla oli ollut niin kova kiire, että oli jättänyt pienen pärekorin, missä oli lahjat. Lahjat olivat villasukkia ja lapasia, ehkä nekkuja eli tikkareita.

Kun olin vähän vanhempi, pukki tuli. Sisareni tiesi, kuka naapuruston mies pukki oikeastaan oli, mutta minä väitin vastaan, että kyllä se on pukki.

Ruokana meillä oli laatikoita ja kinkkua. Maito haettiin läheiseltä maatilalta. Äitini kehräsi itse langan, mistä kutoi meille kaikki sukat, lapaset, kaulaliinat ym. Ne olivat tosi karheaa villaa, mikä kutitti.

Kun olin hieman vanhempi, naapurin pariskunta tuli joka joulupäivän ilta meille kahville, ja me laulettiin yhdessä joululauluja.

6 kommenttia:

 1. Näitä on mukava lukea. Pieniä joulumuistoja, jotka vievät askel kerrallaan kohti joulua. Aurinkoista päivää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) Minä tykkään tosi paljon joulumuistoista, ja on ollut kivaa kerätä niitä ja kirjoitella niitä tänne blogiin. :)
   Aurinkoista päivää sinullekin Maria! :)

   Poista
 2. Kivoja muistoja! Meilläkin oli tapana laulella jouluna paljon. Meillä oli monta sukupolvea mukana ja laulu raikui. Edelleenkin pidän paljon joululauluista ja laulelenkin niitä. Kivaa joulun odotusta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minustakin on kivoja muistoja. Kyllä joululaulut ovat tärkeitä ja paljon niitä lauletaan. Itse kuuntelen paljon joulumusiikkia myös. Kivaa joulun odotusta sinulle myös! :)

   Poista
 3. Ihana jouluinen muisto! Silloin on joulu tosiaan ollut erilainen, kuin nykyään.
  Itse tehtiin lahjat ym.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ihana muisto! Ja eipä tuohon aikaan paljon ostettu. Oli hyvin erilaista, kuin nykyään.

   Poista

Ilahdun kommentistasi ❤