keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Joulukalenteri Luukku 23


Joulukalenterini sisältää joulumuistoja eri vuosikymmeniltä. Olen kerännyt muistoja eri henkilöiltä syksyn mittaan. Suuret kiitokset kaikille, jotka jakavat muistonsa meidän kanssamme! Sinäkin olet erittäin tervetullut kertomaan omia muistojasi kommenttikentässä, tai ihan mitä tahansa ajatuksiasi. :)

 

 Joulumuisto 1980-luvulta, silloin n. 7-vuotias poika:


Odotin joulua todella innolla, että näen kaikki sukulaiset. Muistan koulun joulujuhlat. Ne olivat hienot. Oli joulukirkko, jonka jälkeen mentiin luokkaan takaisin, ja saatiin pussukat, joissa oli omena, pipari ja karamelli.

Muistan, kun kotona teimme porukalla joulusiivot, ja valmisteltiin joulu. Kuusi koristeltiin aatonaattona. Silloin myös kinkku paistettiin, ja kuunneltiin joulumusiikkia.

Jouluaattona heräämisen jälkeen syötiin joulupuuro, ja lähdettiin hautuumaille viemään kynttilät. Sitten mentiin Mammalle joulunviettoon, sinne tuli kaikki sukulaiset. Siellä saunottiin, ja saunan jälkeen oli jouluateria. Siitä noin pari tuntia, ja oli joulukahvitus.

Kyllä minua jännitti todella paljon Joulupukin tulo, joka tuli illalla kahvin jälkeen. Sitä me kaikki lapset vartuttiin.

Lahjaksi sain uudet sukset, monot ja sauvat, sekä kaikenlaista muuta kuten suklaata. Lahjojen jaon jälkeen kaikki lähti koteihinsa.

Nämä lapsuuden joulut ovat painuneet mieleen ihanina jouluina.

2 kommenttia:

Ilahdun kommentistasi ❤