lauantai 19. joulukuuta 2015

Joulukalenteri Luukku 19


Joulukalenterini sisältää joulumuistoja eri vuosikymmeniltä. Olen kerännyt muistoja eri henkilöiltä syksyn mittaan. Suuret kiitokset kaikille, jotka jakavat muistonsa meidän kanssamme! Sinäkin olet erittäin tervetullut kertomaan omia muistojasi kommenttikentässä, tai ihan mitä tahansa ajatuksiasi. :) 

 

Joulumuisto 1980-luvulta, silloin 10-vuotias tyttö:


Muistan hyvin jouluvalmistelut ennen joulua. Aatonaattoa edeltävänä yönä paistettiin kinkku, sitten päivällä koristeltiin kuusi, ja äiti paistoi joululaatikoita.  Äiti sai työpaikaltaan ison suklaakonvehtirasian joululahjaksi, ja aatonaattoiltana se avattiin. Me sisareni kanssa kinuttiin, että se olisi avattu jo aiemmin, mutta turhaan. Nämä kaikki toistuivat nimittäin joka vuosi.

Jouluaattona herätessäni äiti kuunteli radiosta joululauluja. Tunnelma oli hyvin jouluinen. Sitten lähdimme tädille ja tädin miehelle joulupuurolle. Puuro oli tosi hyvää. Minä pidin puuropuheen, ja sain tädiltä siitä hyvästä jonkin lahjan.

Iltapäivällä klo 14 alkoi kirkko, jossa esiinnyin lapsikuorossa. Siellä oli harras tunnelma. Sen jälkeen äiti ja isä lähtivät hautuumaille, ja me sisareni kanssa katoimme joulupöydän ja lämmitimme ruoat niin, että kaikki oli valmista, kun äiti ja isä palasivat kotiin. Myös setämme naapurista tuli syömään meille. Iltapäivän aikana sisareni myös hieman tutki joululahjapaketteja, ja helisytteli niitä.

Syömisen jälkeen jaoimme lahjat. Sain ainakin villasukat, suklaata, kaikenlaisia tyttöjen juttuja kuten daisy-nuken ja sille hevosen, kirjan ja vaatteita.

Illalla meille tuli vielä sukulaisia, ja tätini esiintyi joulupukkina. Hänellä oli suklaakonvehdeista tehty vyö, ja hän jakoi siitä konvehteja kaikille. Silloin, kun vielä uskoin joulupukkiin, meillä tottakai kävi pukki. Tuolloin pukki oli yleensä joku tuttu, kuten meidän Mamma, ja olinkin pienenä ihmetellyt, miksi pukki haisi samalle kun Mamma?

2 kommenttia:

 1. Kiva joulumuisto!
  Muistan itsekin tuon daisy-nuken. Sain sellaisen joululahjaksi.
  Varmaan vuonna 1982.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu silloin niitä oli, ja ne olivat tosi kivoja! Kyllä niiden kanssa tuli leikittyä :)

   Poista

Ilahdun kommentistasi ❤