lauantai 5. syyskuuta 2015

Ihmeellinen On Elämä / It`s A Wonderful Life


Minulla on ollut tapana lauantaisin esitellä jokin jouluinen elokuva, ja tänään vuorossa on todella vanha klassikko, jota jouduin metsästämään Huuto.netistä jonkin aikaa, ennen kuin tärppäsi. Onneksi en lannistunut, sillä tykkäsin tästä. Ja onhan se ehkä ihme, etten ollut koskaan aiemmin nähnyt kyseistä filmiä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan vai mitä? Ja teidän ei tarvitse alkaa kyttäämään tätä elokuvaa Huuto.netistä, sillä Ihmeellinen on elämä esitetään joka joulu televisiosta, ellei nyt juuri olla televisioyhtiössä toisin päätetty.

Te olette ehkä nähneet tämän jo useitakin kertoja, mutta jos joukossa on joku jolle tämä on uusi elokuva, niin kuin minulle, niin kerron hieman lisää.

Elokuva on vuodelta 1946, ja kertoo miehestä nimeltä George Bailey. Oikeastaan elokuvan alussa George on pikkupoika, joka mm. pelastaa veljensä Harryn hukkumiselta, ja menettää samalla itse kuulonsa oikeasta korvastaan. Hän myös työskentelee apteekkarin apulaisena, ja pelastaa tämän myrkyttämistapauksesta. Paljon hyvää saa siis pieni George aikaiseksi.

George haaveilee maailmalle matkaamisesta, ja onkin jo lähdössä, kun hänen isänsä kuolee, ja George yllättäen joutuu isänsä työpaikkaan töihin. Kaikki muutkin palaset alkavat loksahdella paikoilleen. Löytyy puoliso Mary, ja lapsia alkaa syntymään. Eikä kaupunkia piinaava ilkeä Mr. Potter mahda Georgelle mitään. Vai mahtaako?

Aloin miettimään, että minkäköhän takia tämä elokuva luetaan jouluelokuviin, kun tässä ei ole mitään jouluista. Mutta menin taas asioiden edelle. Pian elokuvassa olikin joulu. Ja Georgella ei ollut kaikki hyvin. Hän oli epätoivon vallassa, ja aikoi päättää päivänsä. 

George pohti synkkiä ajatuksiaan, kun joessa polskahti. Kuka se oli? George hyppäsi pelastamaan tuntemattoman miehen, joka osoittautuikin enkeli Clarenceksi. Enkeli oli lähetetty Georgen avuksi näyttämään, millainen maailma olisi, jos tämä ei olisi koskaan syntynyt. Mitä George tästä kaikesta tuumii? Millainen joulusta tulee?

Tämä elokuva ei kuulemma ensin menestynyt ollenkaan, vaan suosio alkoi nousta vasta vuosia myöhemmin. Itse pidin tarinasta, ja minusta George oli tosi sympaattinen, sellainen kirkasotsainen kaveri. Ja muutenkin juoni oli kivasti rakennettu. Ja erityisesti pidin tietenkin lopusta, mikä sai ihan herkistymään. Ymmärrän kyllä, miksi tämä on klassikko, ja ansaitsee ehdottomasti paikkansa meidänkin kirjahyllystä. Kyseessä on kuitenkin vanha elokuva, joten luulenpa, että nuoret eivät tästä elokuvasta välitä. Toki voin olla väärässäkin. (Enhän itsekään ole vanha, mutta olen kuitenkin jo nelikymppinen, minkä tosin meinaan aina unohtaa)

Eli, oletko sinä nähnyt tämän elokuvan, ja mitä pidit siitä? Mukavaa lauantaita! :)

2 kommenttia:

  1. Kerran katsonut, mutta en tykännyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ajattelinkin, että kaikki ei tykkää. Munkin mielestä se enkeli olis voinu olla joku muu eikä keski-ikäinen mies :D. Ja onhan se tosi vanha elokuva.

      Poista

Ilahdun kommentistasi ❤