lauantai 8. elokuuta 2015

Rare Exports


Katselu vuorossa oli Rare Exports. Kyseessä on kotimainen elokuva, joka on niittänyt mainetta maailmallakin, ja saanut lukuisia palkintoja, ja niin kovin mielelläni minäkin olisin tähän ihastunut. Varmaan arvaatkin, että mutta sana on tulossa. Mutta kun olen tällainen herkkänahkainen jouluihminen, tämä ei iskenyt minuun.

Eli elokuvassa Korvatunturilla on iso salaisuus, jota on varjeltu kauan. Amerikkalaiset aikovat räjäyttää sen esille. Siinä sivussa kuolee joukko porojakin. 

Sitten alkaa tapahtua lisää kummia. Lämpöpatterit katoavat, samoin perunasäkit. Tosin perunat jätetään, pelkät säkit otetaan. Mikä pahinta, myös lähes kaikki lapset katoavat. Paikalliset miehet alkavat selvittää näitä kummallisia asioita pienen Pietari-pojan avustuksella. On joulu. Miten kaikki selviää? Mitä ihmettä oikein Korvatunturilla tapahtuu?

Eli juoni on jännä, ja mustaa huumoria löytyy. Näyttelijät ovat kaikki hyviä, varsinkin pientä Pietaria näytellyt Onni Tommila on sympaattinen. Ja ne maisemat ovat tietenkin hienoja, se nyt on selvä. Mutta, kyllä tässä filmissä oli aika karuja kohtia... Että ei ihan joulutunnelman nostatus elokuva ole. Mutta ei varmaan ole tarkoituskaan :). Että tällainen elokuva tällä viikolla, ja ensi viikolla jotain ihan muuta taas, ja sitä ennen kaikkea muuta! Mukavaa lauantaita! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommentistasi ❤