lauantai 29. elokuuta 2015

Miracle on 34th Street(Elokuva on katsottu, ja juttu kirjoitettu viikko sitten)
Minulla on tänään ollut lievää pään jomotusta, ja päätin, että nyt haluan katsella jonkun oikein mukavan elokuvan, mikä ei ainakaan lisää päänsärkyä, ja ajattelin, että tämä olisi sellainen. Ihan niin kuin olikin.

Kyseessä on perhe-elokuva vuodelta 1994, eli ihan ysärifiiliksissä ollaan nyt :). Tarinassa New Yorkin isossa tavaratalossa on alkamassa jouluparaati, jonka joulupukki on kännissä kuin käki. Kuinka ollakaan paikalle sattuu tulemaan valkopartainen vanha mies, joka alkaa sättimään tätä kännistä pukkia, että "tämä pilaa pukin maineen". No känninen pukki saa potkut, ja tämä vanha mies, Kriss Kringle, palkataan hänen tilalle.

Tavaratalon johtohenkilökuntaan kuuluu Dorey Walker, yksinhuoltajaäiti, jolla on 6-vuotias tytär Susan. Susan ei enää usko pukkiin, sillä Dorey on sanonut hänelle, ettei pukkia ole olemassa.

Mutta tavaratalon joulupukki... Mr. Kringle, hän vaikuttaa kovin aidolta. Doreyn poikaystävä vie Susanin tapaamaan häntä.

Kaikki muutkin huomaavat, että Mr. Kringle on erittäin hyvä ja vakuuttava joulupukki. Lapset rakastavat häntä, ja tavarataloon virtaa asiakkaita. Kilpailevat tavaratalot ovat ahdingossa, mitä tehdä?

Loppujen lopuksi juttu päätyy oikeussaliin. Onko Mr. Kringle Joulupukki?

Eihän tästä elokuvasta voi olla tykkäämättä, jos on jouluihminen! Tai ainakaan minä en voinut olla tykkäämättä. Jotenkin tykkään tuosta amerikkalaisesta runsaasta överikoristeellisuudestakin. Taustalla soiva joulumusiikki oli tietenkin iso plussa. Tämä on mielestäni kaikin tavoin ihanan hyväntuulinen elokuva, jonka varmasti katson uudestaan, ja jota uskallan suositella kaikille joulusta pitäville! :)

Oletko sinä nähnyt tätä Ihmettä? Tämä tuli viime joulun allakin telkastakin (itse en silloin katsonut). Mukavaa lauantaita! :)

Ps. Oma Blu-ray:ini on ruotsin kielisellä kannella, eli Miraklet I New York. Se oli halvempi CDON.com:issa :).

6 kommenttia:

 1. pitääpä ihan laittaa tilauslistalle tuo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laita ihmeessä, on ihanan tunnelmallinen elokuva :)

   Poista
 2. Jouluelokuvat ovat kyllä ihania. Minä olen melkovarmasti nähnyt tämän elokuvan mutta muisti pätkii nyt joten olisi varmasti katsottava joskus uudestaan jos kohdalle osuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä elokuva aika varmasti näytetään aina joulun alla telkasta. Eli jos hyvä tuuri käy, niin tänä vuonnakin nähdään :)
   Minä myös pidän todella paljon jouluelokuvista :)

   Poista

Ilahdun kommentistasi ❤