lauantai 1. elokuuta 2015

JoulustooriKatselin tällaisen jouluelokuvan, kuin Joulustoori. En osannut odottaa mitään. Valitsin sen ihan vaan fiiliksen pohjalta. Tiesin, että se on ehkä enemmän lapsille suunnattu kuin aikuisille. Mies laittoi dvd:n päälle, ja sitten vaan istahdin sohvalle.

Heti aluksi valittiin puhe englanniksi (tähän olisi saanut myös puheen suoraan suomeksi) ja tekstitys suomeksi. Aika pian kävi selväksi, että tämä tosiaan on hyvin lapsenmielinen elokuva. Mutta sitten lapsenmielisyys minussa otti vallan, ja istua nökötin sohvalla paikoillani koko sen tunti neljäkymmentä minuuttia, minkä tämä kesti, ja vaan ihailin. Sillä kylläpä lapset esiintyivät hienosti, ja olipa musiikki mahtavaa. Miten hyvin he lauloivat! Minä vain katselin, ja varsinkin kuuntelin. Olihan tässä löyhä juonikin, missä englantilainen miesopettaja Paul Maddens on aiemmin eronnut tyttöystävästään Jenniferistä. Jennifer rakasti joulua, ja nyt Paul ei voinut enää sietää sitä. Paul saa kuitenkin tehtäväkseen ohjata koululaisten joulunäytelmän. Jennifer taas on kaukana Hollywoodissa... Ja sitten kuvaan astuu Herra Poppy, koulunkäyntiavustaja, joka saa koko pakan ihan sekaisin! Pian kaikki uskovat, että Jennifer ja "muu Hollywoodin väki" tulee katsomaan koulun joulunäytelmää. Tulevatko he? Miten joulunäytelmän käy?

Elokuva on vuodelta 2009, ja se on siis brittien tekemä. Siinä oli paljon hyvää musiikkia, ja sanoisinkin sitä hyväntuulen elokuvaksi ja tunnelman nostatus elokuvaksi. Jonkun mielestä se varmasti on liian lapsellinen, mutta minä tykkäsin! Kyllä tälläisillekin elokuville on tässä maailmassa oma paikkansa.

Oletko sinä nähnyt Joulustooria? Mitä pidit siitä?

Mukavaa lauantaita! :)

2 kommenttia:

  1. Itsellekkin tämä tarttui puoliksi vahingossa mukaan ja oli kyllä yllätävän hyvä. Oikein positiivinen yllätys.

    VastaaPoista
  2. Joo, niin oli. Tykkään tällaisista hyväntuulen elokuvista, niitä on niin helppo katsella :).

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi ❤