lauantai 18. heinäkuuta 2015

Päivä ilman sotaa


Taas vuorossa jouluisen elokuvan esittely. Nyt Päivä ilman sotaa (Joyeux Noel/Merry Christmas). Tämä on vuonna 2005 valmistunut draama, mikä pohjautuu vuoden 1914 tositapahtumiin, eli tapahtumiin jouluna ensimmäisen maailmansodan aikaan.

Sota alkoi kesällä, ja joulun alla juoksuhaudoissa yritetään viettää jonkunlaista joulua. Saksalaisille tuodaan joulukuusia urakalla, ja lisäksi heillä on joukoissaan tenori ja tämän sopraano tyttöystävä tulee jouluksi paikalle. Niinpä saksalaisten joukoista kuuluu laulu myös skottien ja ranskalaisten joukkoihin; "Jouluyö, juhlayö...". Skotit ja ranskalaiset alkavat taputtamaan. Lopulta syntyy päivän kestävä tulitauko, jonka aikana mm. pelataan jalkapalloa ja katsellaan yhdessä rakkaiden valokuvia. Vietetään joulua yhdessä.

Mutta mitä kotona ajatellaan tästä? Mitä tapahtuu joulun jälkeen? Sen pienen hetken, sen jouluyön ja -päivän, vallitsee kuitenkin joulunhenki, mikä ei unohdu. Se henki, mikä joulusta tekee joulun nykyäänkin.

Pidin tästä elokuvasta. Se oli koskettava, ja muistutti monesta tärkeästä asiasta. Tuli muuten mieleeni tästä, miten suuri merkitys musiikilla onkaan joulussa! Ja sen avulla on voitu tehdä jopa aselepo päiväksi!

Suosittelen tätä elokuvaa, mutta ihan perheen pienimmille se ei sovi, ikäraja on 11. Se on vähän erilaisempi elokuva verrattuna perinteisiin joulukomedioihin. Oletko sinä nähnyt tätä, ja piditkö siitä?

Ensi viikolla kokonaan toisenlainen leffa taas, ja sitä ennen muuta jouluista juttua. Joten pian palaillaan! Mukavaa viikonloppua! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommentistasi ❤