lauantai 11. heinäkuuta 2015

Love actually - Rakkautta vainOn taas aika sukeltaa jouluelokuvan maailmaan, ja tällä kertaa vuorossa on brittiläinen komedia Rakkautta vain, joka oli ensi-illassa joulun alla 2003, joten on taas kyse vähän vanhemmasta leffasta.

Katselin tämän elokuvan ensi kertaa vasta vuosi sitten, ja silloin se ei tehnyt minuun suurta vaikutusta. Elokuvassa on niin paljon henkilöitä, että pidin sitä vähän sekavana. Mutta nyt, kun katsoin sen toisen kerran, niin pidin siitä vähän enemmän. Pääsin hieman kiinni brittiläiseen joulutunnelmaan.

Tarina alkaa Heathrow:n lentokentältä 5 viikkoa ennen joulua, "missä on rakkautta joka puolella". Siitä jatketaan levytysstudiolle, missä vanha rokkilegenda, Billy Mack (Bill Nighy), vasten tahtoisesti levyttää joululaulua, mistä yritetään tahkoa koko Englannin suurinta jouluhittiä. Kyseessä siis tietenkin kappale "Love is all around", josta love-sana vaihdetaan näppärästi sanaan "Christmas".

Tarina rönsyilee henkilöistä toiseen. On viehättävä nuori pariskunta Juliet (Keira Nightley) ja Peter (Chiwetel Ejiofor), joiden häitä vietetään elokuvan alussa. Häiden vieraana on monia elokuvan keskeisiä hahmoja, kuten kirjailija Jamie (Colin Firth), jonka tyttöystävä jättää häät väliin pettääkseen tätä, ja niinpä Jamie pakkaa kamansa ja lähtee Ranskaan. Myös häiden Bestmannilla, Markilla (Andrew Lincoln) on salaisuus, mikä selviää Julietille myöhemmin. Häissä esiintyy Sarah (Laura Linney),joka melkein saa suuren rakkautensa,melkein...

Mielenkiintoisia hahmoja ovat Harry, desing-toimiston toimitusjohtaja, (Alan Rickman), hänen sihteeri Mia (Heike Makatsch) sekä vaimo Karen (Emma Thompson). Eli tarina keski-ikäisestä miehestä, hänen keski-ikäisestä vaimosta ja nuoresta flirttailevasta sihteeristä. Mitenköhän tässä käy? Sössiikö Harry?

Tarinassa rakastetaan, petetään, matkustetaan etsimään parempaa elämää. Pääministeri David (Hugh Grant) rakastuu myös, mutta keneen? Samoin pieni Sam (Thomas Sangster), joka on juuri menettänyt äitinsä.

Kaikki nämä tarinat siis kytkeytyvät toisiinsa, ja lopulta ollaan joulussa. Englantilaisessa joulussa, mikä vähän eroaa meidän suomalaisten joulusta. Jouluna kaikki on hyvin - vai onko?

Kyllä tämä kaiken kaikkiaan on jouluinen elokuva, ja taustalla soi paljon jouluista musiikkia, mutta ei tämä ihan minun lemppareita ole. Elokuvassa on monia ihania ja hauskoja kohtia, jopa ihan niin, että saa nauraa ääneen, mutta silti jotain jää puuttumaan. Toisaalta, minähän katsoin tämän vasta toisen kerran. Jospa sitten kolmantena kertana pääsisi täysin joulufiilikseen? Oletko sinä katsellut Rakkautta vain-elokuvaa? Mitä pidit?

Ensi viikolla taas uusi elokuva! Palaillaan! :) Ja sitä ennen muuta jouluasiaa! Pysythän kuulolla :).

2 kommenttia:

  1. Rakastan tätä elokuvaa yli kaiken. Alan Rickman ja Hugh Grant tekevät tässäloistavat roolit ja tmä saa minut aina jouluisen rakkauden tunnelmaan.

    VastaaPoista
  2. Joo, kyllä tämä oli hyvä. Paranee, mitä useammin katsoo. Ja on joulumusiikkiakin, mikä lisää tunnelmaa. Jää katsottavien joukkoon :).

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi ❤