lauantai 25. heinäkuuta 2015

Christmas at the RivieraOn jälleen aika tarkastella jouluista elokuvaa, ja tämä valikoitui nyt. Elokuva ei suinkaan sijoitu Rivieralle, vaan kyseessä on komedia, mikä kertoo joulusta kuvitteellisessa brittiläisessä hotelli Rivierassa. Elokuva on valmistunut vuonna 2007, ja ikäraja on 13.

Kovin jouluinen tämä ei mielestäni ollut, mutta viihdyttävä kyllä. Itselläni sattuu olemaan kokemusta elämästä brittiläisessä hotellissa, sillä olen työskennellyt tarjoilijana sellaisessa, joten siinäkin mielessä nauratti katsella tätä.

Hotellinjohtajana pääsee jouluna näyttämään kyntensä varajohtaja Mr.Dudds eli Ashley, ja hänellä raukkaparalla ei kyllä mene homma ihan putkeen, vaan ongelmia toisensa perään alkaa tulla. Jopa siinä määrin, että pian katsoja alkaa vähän ennakoimaan niitä.

Hotellin vieraita ovat mm. pastori Miles ja hänen vaimonsa Diana. Miles päätyy lööppeihin petettyään vaimoaan, ja alkoholiongelmista kärsivä vaimo saa tietää asiasta.  Kaiken lisäksi salasuhde ei taida olla ohi niin mitenköhän tässä käy?

Vieraina ovat myös isä ja poika Dennis ja Tim. Dennis on puoli vuotta sitten menettänyt vaimonsa, Timin äidin, jonka tuhkia he kantavat mukanaan. Dennis on myös kovin huolissaan siitä, että hänen poika on edelleen sinkku, mutta voiko hän tehdä asialle mitään?

Yksi hotellin vieraista on tyrkky sinkku Avril, mutta hänelläkin on oma salaisuutensa, ja kaikenlaista tapahtuu.

Viimeisenä hotelliin saapuu eläkkeelle jäänyt poliisi Maurice ja hänen vaimo Rita. Maurice on varsinainen valittaja, ja kohtelee vaimoaan kurjasti, mutta hänellekin on tiedossa aika yllätys mikä saattaa muuttaa tilannetta.

Hotellin kokki Ellis oli huvittava hahmo, kaikessa siinä tyypillisessä machoilussa, minkä minäkin opin Englannissa kokkien osalta tuntemaan. Mutta se, että hotellin varajohtaja Ashley purkasi elokuvassa tunteitaan siivoojalle, todisti viimeistään, että tämä oli vain elokuva, sillä sellaista ei oikeasti tapahtuisi.

Elokuvassa oli tosiaan vähänlaisesti jouluisia elementtejä, niin kuin joulumusiikkia, vaikka useampikin joulupukki vilahti. Mutta olihan siinä huumoria, ja tosiaan näin entisen hotellityöntekijän näkökulmasta se ehkä nauratti vielä vähän enemmän.

Tässä tämän viikon elokuva, saas nähdä, mitä ensi viikolla! Mukavaa lauantaita! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommentistasi ❤