lauantai 6. elokuuta 2016

Bataattilaatikko


Tänään harjoittelin bataattilaatikon tekoa jouluksi, ja hyvää tuli, vaikka itse sanonkin. Ehdottomasti pääsee joulupöytään ekaa kertaa meillä tänä vuonna! Reseptin kirjaan taas tänne blogiin talteen. Oli mielestäni aika helppo tehdä, joten siksikin on kiva ottaa tämä mukaan jouluruokiin. Ei kuitenkaan syrjäytä kokonaan perunalaatikkoa, ainakaan näillä näkymin.

2 kg bataatteja
vettä keittämiseen
50g voita
3,3 dl purkki ruokakermaa
reilu loraus siirappia
1 dl korppujauhoja
suolaa
(kananmuna)

Kuori bataatit ja lohko ne kuutioiksi. Keitä bataattikuutiot kypsiksi ja kaada keitinvettä pois reilusti, ja soseuta bataatit. Lisää voi, kerma, siirappi, korppujauhot sekä suola, ja kananmuna jos haluat. Sekoita seosta hyvin, ja kaada vuokiin. Paista vuokia 175 asteessa 2 tuntia.


4 kommenttia:

  1. Kyllä näyttää hyvältä!😋
    En ole koskaan tehnyt bataattilaatikkoa.
    Tällä ohjeella voisinkin kokeilla.
    Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! On se aika hyvää :) Mullakin eka kerta, kun tein. Monta kertaa olin suunnitellut. Kokeile ihmeessä!
      Mukavaa alkavaa viikkoa myös sinulle Sari! :)

      Poista
  2. Bataatti on niin hyvää, pitää itsekin yrittää tehdä bataattilaatikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se tosi hyvää. Minäkin olin tehnyt keittoa monesti, ja nyt viimein tein laatikkoa :)

      Poista

Ilahdun kommentistasi :)