sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Jouluista kirjontaa


Heinäkuu on jo yli puolessa välissä, ja se tietää sitä, että joulukin lähenee. Ihanaa! Illat ovat jo vähän pimeämmät, ja on meillä vähän kynttilöitäkin poltettu. Ajattelin kertoa myös, mitä muuta jouluista on tullut puuhattua viime aikoina. Innostuin nimittäin kirjonnasta, mitä en ollut koskaan ennen harrastanut. Tämä liina on siis ihan ensimmäinen kirjontatyöni. 


Ostin liinan lankoineeen netistä, ja opettelin pistoja myöskin netin avulla. On se vaan kätevää nykyään, sen kun googlettaa! :D Työ olisi pitänyt kirjoa kokonaan valkoisella langalla, mutta halusin nuo tähdet tehdä kullansävyisellä langalla, ja mielestäni ne ovat aika kivat. Mallia pistoihin otin myös vanhoista kirjontatöistä, joita meillä on suvunperintöinä. 

Innostuin kirjonnasta niin, että nyt minulla on jo toinen joululiina työn alla, jonka ostin käsityöliikkeestä. Se on valkoinen liina, jossa on pitsireunat, ja siihen tulee enemmän erilaisia pistoja, joten se on haastavampi tehdä kuin tämä ensimmäinen liina. Siinä on myös huomattavan paljon enemmän työtä kuin tässä ensimmäisessä liinassa, joten saa nähdä, koska saan sen valmiiksi. 

Sillä ostin myös kassillisen matonkuteita. Ajattelin virkata maton (punaisen joulumaton), kun luin netistä, ettei se ole kovinkaan vaikeaa. Tosin en juurikaan osaa virkata, mutta jos osaa neuloa, niin kai silloin osaa virkatakin? Eilen illalla tutkin hieman netistä asiaa, ja enköhän saa maton aikaiseksi. Lisäksi liikkeestä, mistä ostin matonkuteet, voi saada apua. Niin ja käsityötaitoiset ystävät: puhelinlinjat voi olla kohta kuumina :D

Joten joulu on kovasti mielessä, ja koska rakastan käsitöitä, niin näitä jouluisia käsitöitä siis syntyy. Jossain vaiheessa olisi kyllä tarkoitus neuloa myös joululahjoja, parit sukat on tosin jo neulottu. Onhan tässä vielä hyvin aikaa. :)

Onko siellä kukaan muu innostunut käsitöistä? Oletko koskaan kirjonut tai virkannut mattoa? Ihanaa sunnuntaita! <3

10 kommenttia:

 1. Hieno liina! Mä en kyl osaa mitään käsitöitä. Mäkin poltin kynttilöitä perjantai-ehtoona, ku oli niin hämärää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Juu nyt on ollut aika hämärää. Kivaa polttaa taas pitkästä aikaa kynttilöitä! :)

   Poista
 2. Kaunis liina :) Muutama matto on tullut virkattua ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ne virkatut matot on tosi nättejä. Toivottavasti minäkin saan sellaisen tehtyä :)

   Poista
 3. Kaunis on joululiina , minä en osaa tehä mitään käsitöitä.
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa,

  VastaaPoista
 4. Tää on todella hieno! En ole kirjontaa kokeillut, mutta voisi kokeilla. Kutoa en osaa yhtään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kokeile ihmeessä! Musta se on tosi kivaa, suorastaan koukuttavaa :)

   Poista
 5. On se kyllä hieno liina!
  Niin jouluinen!
  Odotankin, jos näytät meille sitten sen valmiin joulumaton.
  En ole koskaan kirjonnut tai virkannut mattoa.
  Mukavaa päivän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Olen itsekin tyytyväinen liinaan. Mattoa en ole vielä aloittanut, kirjon niin innolla nyt toista joululiinaa, mutta jospa sen jälkeen alkaisi maton virkkaaminen. Netistä oon lukenut, että siinä ei pitäisi mennä kauan. Siis matossa, kuulemma muutaman illan projekti. :)
   Mukavaa päivän jatkoa sinullekin! :)

   Poista

Ilahdun kommentistasi ❤