sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Miten saada talitahrat pois pöytäliinasta ja uusia perunoita jouluksi


Kuvassa on Finlaysonin joulupöytäliina, jonka luulin olevan jo entinen, niin pahat talitahrat siinä oli. Nykyäänhän me ei voida polttaa kynttilöitä pöydällä Pepin takia, mutta aikana ennen Peppiä meillä paloi kynttilöitä tuvan pöydällä iltaisin, ja talia valahti useampi tahra tälle pöytäliinalle.

Siitähän on jo aikaa, mutta nyt päätin kokeilla saada pöytäliinan kuntoon ystävän ohjeilla. Irrotin taliköntit pöytäliinasta, ja talia jäi edelleen pöytäliinaan. Seuraavaksi silitin tahrat niin, että en silittänyt suoraan pöytäliinaa, vaan välissä oli kangas, johon tali tarttui.

Pöytäliinassa näkyi edelleen tahrat, vaikka tali olikin poissa.  Päätin kokeilla laittaa tahranpoistoainetta tahroihin, ja lykkäsin pöytäliinan pesukoneeseen. Ja ihme tapahtui: pöytäliinasta tuli ihan puhdas! 

Tällaisia joulupuuhia olen hissukseen nyt puuhaillut. Lisäksi sain Ylen sivuilta aika hyvän idean jouluksi: uusia perunoita voi pakastaa! Aion pakastaa meille jouluaatoksi pienen satsin. Ohje on yksinkertainen. Esikeitä perunoita 5 minuuttia, jäähdytä, pakkaa perunat esim. minigrippussiin tiiviisti (jotkut imee pillillä ilman pois) ja pakasta. Maun pitäisi säilyä hyvänä, joten tätä testataan meillä tänä vuonna!

Onko siellä kynttilät koskaan valahtaneet pöytäliinalle? Oletko koskaan pakastanut uusia perunoita? Ihanaa sunnuntaita! <3

8 kommenttia:

 1. Hieno jouluinen pöytäliina!
  Ei ole talia pöytäliinoille mennyt. Ainakaan pahasti!
  Hyvä ohje miten saa pois.
  Kiva idea pakastaa uudet perunat!😀
  Mukavaa sunnuntai päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Tykkään kovasti tästä pöytäliinasta. Se tuli Kodinkuvalehden tilauksen kylkiäisenä. :)
   Tämä oli hyvä konsti saada liina kuntoon. Olen tosi tyytyväinen, että sain pelastettua tämän liinan :)
   Juu, tuo uusien perunoiden pakastaminen on hauska idea! :D
   Mukavaa sunnuntaita sinullekin!

   Poista
 2. Eipä ole pöytäliinalle menneet, mutta viimeksi raavin talia pois yhdestä kiposta, jossa olin kynttilöitä polttanut. Eivät ole koskaan uudet perunat kerinneet pakastimeen asti =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kipoista on talia raavittu täällä myös. On se tali sellaista, että sen ei tarvisi sulaa liikaa :) Niin, uudet perunat on kyllä niin hyviä, että vaatii vähän suunnitelmallisuutta, että ne päätyy pakkaseen eikä parempiin suihin :D

   Poista
 3. Meillä on muutaman kerran mennyt. Niitä on sitten silitelty pois talouspaperin avulla. Viimeksi taisin saada palohälyttimen soimaan tämän operaation vuoksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, palohälyttimen soiminen ei ole kivaa, käy niin korviin. Olen myös kuullut, että silityksessä voi apuna käyttää talouspaperia. Itse käytin vanhaa tarpeetonta kangasta. :)

   Poista
 4. Silittämällä minäkin olen talitahroja poistellut. Oli hauskaa huomata jouluinen postaus, kun näin harmaana päivänä alkoi aamulla soimaan joululaulu päässäni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että muillakin saattaa kesäkuussa soida joululaulu päässä :) On se silittäminen hyvä keino! Aina oppii uutta, kun ikää tulee lisää :)

   Poista

Ilahdun kommentistasi ❤