sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Puolukka-maustekakku


Puolukka-maustekakku


Ainekset:

150g voita
3 munaa
3 dl fariinisokeria
2 dl kermaviiliä
1 dl sokeroituja puolukoita
4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl kanelia
2 tl inkivääriä
2 tl neilikkaa

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Sulata voi, ja anna sen jäähtyä vähän. Vatkaa munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita voisula, kermaviili ja sokeroidut puolukat keskenään. Itse laitoin puolukoihin reilun puoli desiä sokeria.
Lisää seos vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahdon joukkoon. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi varovasti nostelemalla.
Kumoa taikina vuokaan. Paista kakkua uunin alatasolla 50-60 minuuttia.
Resepti on kirjasta "Perinteistä Joulupöytään".

Eli joulukakun leivoin kokeeksi. Minulla on tapana leipoa joka jouluksi ainakin taatelikakku, ja usein muitakin kakkuja, mutta tätä en ole aiemmin leiponut. Kyllä tämä on oikein hyvä kakku, varmasti tulee jouluksi leivottua, jos vaan on puolukoita pakkasessa. Puolukat tuovat raikkautta makuun, samalla maku on kuitenkin ihana joulun mausteinen. Toipa se kivan jouluisen tuoksun meidän keittiöön näin toukokuussakin. :)

Ihanaa sunnuntaita! <3

4 kommenttia:

  1. Ihana ohje!
    Tätä täytyy jouluna kokeilla!
    Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Vaikutti tosi kivalta reseptiltä. Ajattelin koota ne reseptit tänne blogiin, joita luultavasti jouluna käytän :)

      Poista
  2. Kuulostaa hyvältä. Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, on hyvää kakkua. Kivaa sunnuntaita! ☺

      Poista

Ilahdun kommentistasi :)