sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Joulukalenteri Luukku 6Joulukalenterini sisältää joulumuistoja eri vuosikymmeniltä. Olen kerännyt muistoja eri henkilöiltä syksyn mittaan. Suuret kiitokset kaikille, jotka jakavat muistonsa meidän kanssamme! Sinäkin olet erittäin tervetullut kertomaan omia muistojasi kommenttikentässä, tai ihan mitä tahansa ajatuksiasi. :)

Joulumuisto 1980-luvulta, silloin noin 8-vuotias tyttö:


Kun olin lapsi me leivottiin aina itsenäisyyspäivänä pipareita äitini ja siskoni kanssa, ässiä sekä siirappipipareita. Äiti teki ässätaikinasta pitkiä pötköjä ja pätki ne, minä ja siskoni pyöritettiin pätkiä kanelisokeriseoksessa, ja muotoiltiin niistä ässiä pelleille. Samalla me kuunneltiin aina joululauluja. Se oli tosi kivaa!

Myös siirappipiparit valmistuivat usein samana päivänä. Äiti oli tehnyt taikinan jo edellisenä päivänä, ja voi että se oli hyvää! Aina sitä taikinaa tuli nimittäin vähän syötyä myös. Me leivottiin tähtiä, sydämiä, possuja, akkoja ja ukkoja. 

Sitten illalla katseltiin Linnan juhlia. :)

Hyvää Itsenäisyyspäivää! :)


6 kommenttia:

 1. Hyvää itsenäisyyspäivää! :)
  Meilläkin tapana tehdä pipareita ja joulutorttuja itsenäisyyspäivänä. Vähän erikoisempi traditio on syödä linnanjuhlien aikaan piparkakkutaikinaa :D Sitä ei kyllä hirveästi voi syödä, kun tulee niin huono olo... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin! :)
   Itsenäisyyspäivänä on kyllä hyvää aikaa leipoa. Ajattelin tänään leipoa joulutorttuja. :) Tuohan on hauska perinne syödä piparkakkutaikinaa linnanjuhlien aikaan :D

   Poista
 2. Ihana joulumuisto! Hyvää itsenäisyyspäivää sinulle ja Pepille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minustakin se on ihana muisto! Ja hyvää itsenäisyyspäivää sinulle myös! :)

   Poista
 3. Tuo olisi voinut olla hyvin mun kirjoittama muisto piparien osalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsenäisyyspäivä taitaa olla aika hyvä pipareiden leipomispäivä. :)

   Poista

Ilahdun kommentistasi ❤