perjantai 18. joulukuuta 2015

Joulukalenteri Luukku 18


Joulukalenterini sisältää joulumuistoja eri vuosikymmeniltä. Olen kerännyt muistoja eri henkilöiltä syksyn mittaan. Suuret kiitokset kaikille, jotka jakavat muistonsa meidän kanssamme! Sinäkin olet erittäin tervetullut kertomaan omia muistojasi kommenttikentässä, tai ihan mitä tahansa ajatuksiasi. :)

  

Joulumuisto 1950-luvulta, silloin noin 10-vuotias tyttö:


Koulussamme oli joka joulu joulukuvaelma, jossa me isosiskoni kanssa olimme aina mukana. Minä olin usein enkeli, sillä minulla oli pitkät, vaaleat hiukset.
Tänä kyseisenä jouluna olimme siskoni kanssa taas mukana. Olimme kotona harjoitelleet kuvaelmassa esitettäviä lauluja kovasti, ja sitten esityksessä lauloimme kulisseista "Hiljaa, hiljaa, joulunkellot kajahtaa".
Silloin 3-vuotias pikkusiskomme, joka oli äitimme kanssa katsomassa joulukuvaelmaa, lauloi yleisön seasta kovaan ääneen "Hillaa hillaa". Hän oli oppinut laulun, kun me oltiin sitä harjoiteltu, muttei oikein vielä osannut kaikkia konsonantteja. Kyllä oli yleisöllä ollut hauskaa!

4 kommenttia:

 1. Ihana joulumuisto! Muistan, kun ollaan koulussa ala-asteella laulettu samaa laulua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihana muisto :) Tuo onkin ihana joululaulu, tosi tunnelmallinen :)

   Poista
 2. On kyllä ihana joulumuisto! Itsekin muistelen lämmöllä koulun joulujuhlia, tuntui että niistä se joulu todella alkoi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, ihania muistoja on koulun joulujuhlista :) Se tunnelma ja jännitys, ja loman alkaminen :)

   Poista

Ilahdun kommentistasi ❤