tiistai 1. joulukuuta 2015

Joulukalenteri Luukku 1


Nyt alkaa blogini Joulukalenteri, tervetuloa mukaan! :) Joulukalenteri sisältää joulumuistoja eri vuosikymmeniltä. Olen kerännyt niitä pitkin syksyä eri henkilöiltä. Osa on lyhyempiä, osa pidempiä. Jokainen muistoista on erilainen. Suuret kiitokset kaikille, jotka jakavat muistonsa meidän kanssamme! <3 Muistojen lisäksi olen itse ottanut kuvia, ja liittänyt niitä juttuihin.
Sinäkin olet erittäin tervetullut kertomaan joulumuistosi kommenttikentässä, jos haluat, tai ihan mitä vaan! <3

Ensimmäinen joulumuisto on 1970-luvun alusta, miehen:


Mieleeni on jäänyt hyvin joulu, jolloin olin sotaväessä. Minun ei ollut tarkoitus  päästä jouluksi kotiin, niinpä kotonakaan ei osattu odottaa minua. Yllättäen kuitenkin pääsin joulupäivän aamuna lähtemään päiväksi kotiin. Tietenkään mitkään bussit tai junat eivät kulkeneet, kun oli joulu, niinpä liftasin kotiin. Siihen aikaan sotapojat pääsivät helposti kyytiin, eikä minunkaan tarvinnut liftata kuin muutama minuutti, kun iäkkäämpi pariskunta otti minut kyytiin. Pääsin heidän kyydissä jonkun matkaa, minkä jälkeen liftasin taas, ja jälleen kerran ei mennyt kuin muutama minuutti ja sain kyydin.
Kotona kaikki olivat ällikällä lyötyjä, kun ilmestyin ovesta. Ja minä pääsin syömään kaikkia jouluherkkuja. Se oli aivan mahtavaa ja todella jouluista.

12 kommenttia:

 1. Kiva joulukalenteri :) Tuli mieleen, että tuossa joulumuisto otsikossa olisi hyvä selventää jotenkin että keneltä muisto on; esim keski-ikäinen mieshenkilö tms ettei tarvitse miettiä että onko kyseessä mies vai nainen (70-luvulla ei tainnut olla vielä sotaväessä naisia?).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Hyvä huomio. Itse asiassa muihin muistoihin on tulossa, onko muisto mieheltä vai naiselta, ja suunnilleen ikä. Lisään sen tähänkin muistoon :).

   Poista
 2. Kiva joulukalenteri! Kiva idea tuo joulumuisto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Itse tykkään tosi paljon joulumuistoista, ja siksi halusin tehdä niistä kalenterin. :)

   Poista
 3. Ihana idea ja ihana joulumuisto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Munkin mielestä tämä muisto on ihana, kaikki muistot ovat. :)

   Poista
 4. Kävin jo aamulla ennen töitä heti kuuden jälkeen täälä kurkkaamassa, että joko kalenteri olisi avautunut ja olihan se :D Nyt kerkeän kommentoimaan, että todella mahtava idea ja varmasti luen joka päivä :) Mies jo tuossa minulle piruili, että mun täytyy alkaa heräämään aikasemmin, jotta ehdin ennen töitä kaikki kalenterit raaputtamaan/avaamaan/lukemaan/syömään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Itse tykkään joulumuistoista tosi paljon, ja siitä se idea syntyi. Kiva, että kävit jo heti aamulla kurkkimassa :). Ja heh, mulla on ihan sama, aika monta kalenteria löytyy + sitten vielä blogikalenterit, niin meneehän niihin aikaa :D.

   Poista
 5. Näihin ois kiva lisä kertojan sukupuoli ja ikä loppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa otsikossa tulee olemaan kertojan sukupuoli ja noin ikä muiston hetkeltä :)

   Poista
 6. Ihana muisto. <3 Mahtava idea tämä sinun joulukalenterisi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tämä on ihana muisto <3. Ja kiitos, idea syntyi, sillä tykkään niin paljon joulumuistoista :).

   Poista

Ilahdun kommentistasi ❤