sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Lumiukko / The Snowman


En tiedä, kehtaako tätä edes tunnustaa, mutta en ollut koskaan aiemmin nähnyt tätä animaatiota kokonaan ennen kuin eilen illalla. Ostin dvd:en kirppikseltä syksyllä, ja en miettinyt 2 sekunttia ostopäätöstä, kun näin tämän myytävänä. Sillä olenhan minä tästä kuullut, paljon. Ja halusin tämän yhdeksi esiteltäviksi elokuviksi. Ja tässä se nyt on. 

Huom. sisältää juonipaljastuksia!

Ja veihän se mukanaan. Ihastuttava tarina. Alussa tarinan poika, James, rakentaa lumiukon kotinsa pihalle. Kesken seuraavan yön unien James herää, ja menee katsomaan lumiukkoa. Lumiukko onkin elävä, ja he alkavat seikkailla yhdessä. Ensin Jamesin kotona, sitten ulkona, ja viimein he lähtevät lentoon. Tässä vaiheessa soi tunnusmusiikki "Walking in the air", ja tunnelma on ihana. He lentävät itse Joulupukin luo.

Mutta kaikki jotka Lumiukon ovat nähneet, tietävät, että tarinalla on surullinen loppu. Lumiukko sulaa, ja James menettää ystävänsä.  Niin vain minäkin tunsin surunpiston sydämessäni. 

Kaikessa yksinkertaisuudessaan koskettava elokuva. Ymmärrän hyvin, miksi tämä on kestosuosikki.

Lumiukko on tehty vuonna 1982, ja se perustuu Raymond Briggsin samannimiseen kirjaan. Elokuva esitetään joka vuosi televisiossa, ja niin tänäkin vuonna jouluaattona klo 11.33 TV2:lla. 

Aiotko katsella Lumiukon? Hyvää ensimmäistä adventtia! :)

23 kommenttia:

 1. Minä tuskin maltan aattona istua telkkarin ääressä. Mutta ehkäpä lapset.
  mutta ihana elokuvahan tämä on. Aattona taitaa tulla heti perään tämän jatko osa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, aattona ei oikein malta istua telkkarin äärellä. Mutta se jatko-osa olisi kiva nähdä myös! Eli laitan sen tallennukseen. :)

   Poista
 2. jokavuosi olen katsonut aivan ihana elokuva!

  minä en itseasiassa teinnyt tuon pojan nimeä ennenkuin vasta nyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se ihana elokuva :)

   Siinä joulupukin antamassa kaulaliinassa oli pojan nimi, James :)

   Poista
 3. Lumiukko on tullu katottua ihan pikku lapsesta asti! :) Ja tottakai, vaikka se jo ulkoa muistaakin, täytyy se katsoa uudelleen joka vuosi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se ihana :). Taitaa olla aika monella ihmisellä perinteenä katsella se joka joulu telkusta. Itse en ole nähnyt jatko-osaa, joten jännitän kovasti, millainen se mahtaa olla! :)

   Poista
  2. Miekään en ole nähny sitä 2. osaa, mutta vois kyllä ottaa tämän joulunajan puuhaksi kattoa sen ^^

   Poista
  3. Nyt onkin listalla jo monta katsottavaa, ja samalla monta uutta perinnettä, kivaa :).

   Poista
 4. Tämä tulee katottua aina aattoaamuna ja monesti videolta tai dvdlttä jo tunnelmanluomiseksi syksyllä. Minulle jouluun kuuluu tvohjelmat, ne on osa perinnettä. Samu Sirkan joulu ja lumiukko on katsotrava aina aattona suorana televisiosta, vaikka ne on nähty jo vaikka kuinka monta kertaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen Samu Sirkan aion myös katsella tänä jouluna, ekaa kertaa sen myös. Jännityksellä odotan sitäkin siis! Nämä jouluiset ohjelmat ja elokuvat ovat mulle uusi perinne, ja ne tulevat jäämään osaksi meidän joulua. :)

   Poista
 5. Tuo on ihanin ja perinteisin jouluelokuva! Se täytyy aina aattona katsoa. Tykkään siitä tunnusmusiikista! Toki aattona tulee paljon muitakin ihania elokuvia.
  Samu Sirkan joulu on myös ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se ihana! Minäkin tykkään musiikista todella paljon. Ja kyllä, paljon tulee katsottavaa telkusta jouluna. Sitä Samu Sirkan joulua odotan kovasti, ja myös Joulutarina tulisi sopivasti illalla. :)

   Poista
 6. Tämä on ihana paras! Ei ole joulu, jos ei tätä saa katsoa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt minäkin ymmärrän, miksi ihmiset tätä on kehuneet mulle jo vuosikaudet. On se ihana! <3

   Poista
 7. Minä en oikein pidä tästä elokuvasta, mutta lumiukko kaks on hyvä jossa seikkaile lumikoira. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa tietoa enemmän, jos et tiedä ennestään. https://fi.wikipedia.org/wiki/Lumiukko_ja_lumikoira

   Poista
  2. Meinaan katsella kakkosen jouluna. Kiitos linkistä! Jännä nähdä, millainen se on. Sen lisäksi katselen ainakin Samu Sirkan joulun. :)

   Poista
  3. Minä olen katsonut Samu Sirkan joulutervehdyksen aina lapsesta lähtein. Se on todella tärkeä aattoillan perinne mulle ja sen jälkeen avataan lahjat. :)

   Poista
  4. Sen katselemisesta saattaa tulla meille uusi jouluperinne :). Kuulostaa niin kivalta ohjelmalta, moni on sitä kehunut. :)

   Poista
 8. Lähes joka joulu on tullut lumiukko katsottua ja samoin samu Sirkka on katsottava. Enään ei ole pitkästi jouluun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, reilut 3 viikkoa vain! Ja ne menevät nopsaan. Ainakin Samu Sirkan katselen jouluna ja Lumiukon jatko-osan :)

   Poista
 9. Lumiukko kuuluu minulle jouluaattoon yhtä vahvasti kuin kinkku. Niin kauan kuin muistan olen tämän katsonut joka joulu. Tämä tuo sen viimeisen silauksen joulutunnelmaan :) Minä puolestani tunnustan, että Samu Sirkkaa en ole tainnut koskaan katsoa, ehkä tänä vuonna sitten sekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt mitä olen ihmisiä kuunnellut, niin ne kaksi taitavat kuulua aika monen jouluun; Lumiukko ja Samu Sirkka. Joten ihan tosi suurella mielenkiinnolla katson myös Samu Sirkan aattona. Ja aattoiltana on ihan hyvää aikaakin. :)

   Poista

Ilahdun kommentistasi ❤