sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Joulutarina


Joulutarina on kotimainen elokuva, joka on julkaistu vuonna 2007. Se kertoo hyvin menneestä ajasta, ajasta, kun Joulupukki oli lapsi.

Sisältää juonipaljastuksia!

Eli pieni Nikolas jää orvoksi, kun hänen vanhempansa ja pikkusisko hukkuvat. Nikolaksesta tulee "kiertolainen", eli kukin pienen kylän perheestä pitää poikaa vuoden luonaan, ja jouluaattona Nikolas joutuu aina vaihtamaan perhettä.

Nikolas on hyvin pienestä pitäen veistänyt puusta joululahjoja, ja hän antaa niitä lahjaksi niitten perheitten lapsille, joissa hän on ollut. Hän myös vie pikkusiskolleen järven jäälle yhden veistoksen joka joulu.

Mutta sitten kylää koittelevat kovat ajat, eikä kukaan perheistä pysty enää ottamaan Nikolasta luokseen. Mutta ankara Iisakki, jota myös Hullu-Iisakiksi kutsutaan, päättää ottaa pojan luokseen ja kasvattaa tästä miehen vuodessa. Millaista on Nikolaksen elämä Iisakin luona? Ja koska hänestä tulee Joulupukki?

Elokuva on koskettava, ja siinä on upeita Pohjoisen maisemia. Elokuva vilisee kotimaisia huippunäyttelijöitä, ja onpahan siinä ainakin yksi huippulaulajakin. Se on kaikin tavoin hyvä ja tunnelmallinen kuva, mikä on kiva katsella aina jouluisin. Ja se taitaakin tulla televisiosta joka joulu. Tämä tarina on myös olemassa kirjana, jota en tosin ole itse lukenut. Kyllä, tykkäsin kovasti tästä elokuvasta!

Mitä sinä pidät Joulutarinasta? Rauhallista sunnuntaita!

15 kommenttia:

 1. Tykkään itekkin valtavasti Joulutarinasta. Voisin joku päivä yrittääsiitä arvostelun vääntää. Olen lukenut kirjan, joka on tehty tämän elokuvan pohjalta. Pääpiirteissään samanlainen, mutta jontekin sen kirjoitustapa tuntui hivenen köykäiseltä. ENkä ymmärtänyt miksi siihen oli kirjoitettu tylsä kehyskertomus ympärille. Yksi suosikkijouluelokuviani kuitnekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään tästä. On vähän vaihtelua tavallisille joulukomedioille, jotka tosin ovat myös hauskoja. Mutta Joulutarina koskettaa, ja tietenkin sekin vaikuttaa, kun siinä on niin hyvät näyttelijät. Jään odottamaan sun arvostelua! :)

   Poista
 2. Ihan hyvä elokuva. Ollaan käyty elokuvissa katsomassa tuo leffa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elokuvissa se on varmasti ollut tosi hieno elämys!

   Poista
 3. Tämän elokuvan olen katsonut televisiosta kahdesti eli olen tainnut tykästyä tähän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, katsoin sen nyt toiseen kertaan, ja saatan jouluaattona katsella kolmannen kerran, jos se tulee taas telssusta. :)

   Poista
 4. Tämä on tosiaan ihana leffa. Itselläni odottaa kirjana joulukuuta. Löysin kirjan kirpparilta ja päätin lukea joulukuussa luku kerrallaan. Sopivasti kun on 24 lukua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi se on joulukalenterikirja :). Olipas hyvä löytö. Kyllä munkin on mentävä kirjastoon katselemaan joulukirjoja, jos löytäisin myös joulukuulle kivaa lukemista. :)

   Poista
 5. Tämä on kyllä hyvä leffa ! Ihanaa joulun odottelua myös sinne !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kivan tunnelmallinen ja koskettava elokuva :). Kiitos! <3

   Poista
 6. Minä tykkäsin Joulutarina elokuvasta, mutta äitini ei koska hänestä se on niin surullinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä se on aika surullinen, ja hetkittäin minäkin vähän ajattelin, että onkohan tämä vähän liian surullinen, mutta tykkäsin kuitenkin. :)

   Poista
 7. Tämä on niin ihana elokuva! Vaikkakin vähän surullinen ja aina itken kun tätä katson. Täytyy taas katsoa tänäkin jouluna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se ihana elokuva, ja kyllä, myös surullinen. Jotenkin niin suomalainen. Aion myös katsoa sen jouluna uudestaan, vaikka nyt katsoinkin. :)

   Poista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi ❤