perjantai 13. marraskuuta 2015

Jouluinen päivä ja lanttulaatikko resepti


Eilinen päivä meni todella jouluisissa merkeissä. Lähdimme miehen kanssa kaupungille, ja oli ihanaa katsella kaikkia joulujuttuja. Kaupoissa on esillä jo kaikki joulukoristeet, ja sormet syyhyten käpälöin niitä. Sitten sorruin ostamaan nuo mukit meille Anttilasta. Niissä lukee Merry Christmas eli Hyvää Joulua suomeksi, ja minusta ne ovat tosi kauniit. Hintaa niillä ei ollut juuri mitään, löytyivät ale-laarista.

Minulle tuli keskiviikkona Kaikkien aikojen Joulu herkut-lehti, ja siitä sain inspiraation tehdä itse lanttulaatikon tänä vuonna. En kuitenkaan muistanut kirjoittaa lapulle ylös tarvittavia aineita, ja kun eilen olimme Prismassa, googlasin puhelimella lanttulaatikon ohjeen. Näin saimme ostettua tarvikkeita. Kotona yhdessä miehen kanssa kuorimme ja pilkoimme 2 kiloa lanttuja, ja aloin tekemään laatikkoa. Loppujen lopuksi sovelsin useampaa reseptiä, ja tein mututuntumalta. Mielestäni tuli hyvää! Reseptin laitan tähän itselleni muistiin, ja toki tätä voi muutkin käyttää, jos haluavat! :)

Lanttulaatikko

2 kg lanttuja
vettä
suolaa
6 rkl siirappia
1,5 dl kermaa
25 g voita
2 kananmunaa
2 rkl korppujauhoja + ripaus korppujauhoja pinnalle
1/2 tl jauhettua valkopippuria
1 tl (tai vajaa) jauhettua inkivääriä
1 tl (tai vajaa) jauhettua muskottipähkinää

Kuori ja paloittele lantut kuutioiksi. Keitä niitä suolalla maustetussa vedessä vajaa 1 1/2 tuntia. (Vettä niin, että lantut juuri peittyvät. Lisää tarvittaessa vettä) Jos keitinvettä on liikaa, kaada osa pois, ja soseuta sauvasekoittimella lantut. Lisää muut ainekset, sekoita hyvin ja tarkista maku. Kaada voideltuihin vuokiin, ripottele korppujauhoja pinnalle ja tee lusikalla kuvioita. Paista uunissa 170 asteessa 2 tuntia.

Samalla kun laatikot paistuivat uunissa kirjoitin vielä meidän joulukortit. Ne ovat nyt lähtövalmiina, tosin ei niitä vielä postiteta ;).

Seuraava operaatio taitaa olla porkkanalaatikko. Perunalaatikko on ilmeisesti pakko tehdä vasta aatonaattona, vai voiko sitä tehdä pakkaseen?

Oletko sinä aloittanut jouluruokien tekemistä? Iloista perjantaita! :)

2 kommenttia:

  1. En ole aloittanut vielä, mutta eilen teki kovasti mieli jouluruokia. Yleensä tähän aikaan tai marraskuun lopulla on ollut pikkujouluja ja jouluruokaa saanut.

    Itse ajattelin tehdä bataattilaatikkoa tai jotain muuta bataatista. Punajuuri-aurajuustolaatikko on yksi lemppareistani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munkin tekee ihan älyttömästi jo mieli jouluruokia. Tuota lanttulaatikkoa me syötiin vähän, mutta muuten ei olla vielä tänä vuonna päästy syömään jouluisia ruokia.

      Bataattilaatikko ja punajuuri-aurajuustolaatikko ovat varmasti todella hyviä. Pitäisiköhän tehdä niitäkin... Tänään ostetaan lisää tarpeita. Seuraavaksi listalla on porkkanalaatikko. :)

      Poista

Ilahdun kommentistasi :)