tiistai 6. lokakuuta 2015

Joulusuunnitelmia


Olen suunnitellut jo tulevaa joulua, oikeastaan aika paljonkin, sillä haluan tänä vuonna välttää viime vuosien jouluiset vastoinkäymiset. Esimerkiksi viime vuonna oli ongelmia kinkun paiston kanssa. Se jäi aatonaattoon, ja sähköt meni kesken kaiken. Tänä vuonna sähköt todennäköisesti ei mene, koska olisihan se jo aika ihme, jos kahtena vuonna peräkkäin menisi, mutta myöskään meidän kinkun paisto ei jää aatonaattoon.

Me oltiin viime vuonna muutenkin aika viime tipassa liikenteessä ruokien suhteen. Tänä vuonna ne hommat pitää hoitaa ajoissa. Haluan, että aattonaattona olisi kaikki hommat hyvin hanskassa, ja voisi ajoissa rauhoittua joulun viettoon.

Sillä paras hetki on, kun aatonaattona alkaa hämärtää, kaikki työt on tehty, ja voi rauhoittua kuuntelemaan jouluradiota, ja samalla vaikka juoda glögiä ja avata suklaakonvehtirasian <3. Silloin sytytän kaikki jouluvalot ja kynttilät, ja mielen valtaa ihana joulunrauha. Lähetän ehkä vielä läheisille jouluviestejä tai sitten vaan olen. Siitä alkaa meidän joulu <3.

Mistä sinun joulu alkaa? Onko teillä ollut kinkkukatastrofeja? Mukavaa tiistaita! :) 

Ps. Me ostettiin tänään 2 purkkia Marlin glögiä kaupasta! Ne ovat viimein tulleet kauppoihin! :)

10 kommenttia:

 1. Meidän kinkku paistetaan leivinuunissa joten sähkökatko ei haittaa toimintaa. :)
  Minun jouluni alkaa siintä, kun aatonaattona tuodaan kuusi tupaan ja koristelen sen. Samaan aikaan talon täyttää myös se uunissa valmistuva kinkun tuoksu. Kinkun paisto on miehen hommia. Siitä alkoi joulu lapsena ja vieläkin. <3
  Kaikki on valmista. Voi rauhoittua joulun viettoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kinkusta tuleekin varmasti hyvää leivinuunissa :). Me koristellaan kuusi usein jo ennen aatonaattoa, kun minä olen niin malttamaton :D.
   Eikö olekin ihana tunne, kun kaikki on valmista, ja voi rauhoittua joulun viettoon <3.

   Poista
 2. Meillä koristellaan myös joulukuusi jo muutamaa päivää ennen aattoa! Sitten voi loppupäivinä keskittyä muihin asioihin paremmin. Me saadaan aina ukin paistama kinkku aatonaattona!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä vähän vaihtelee, kuka kinkun paistaa. Välillä yhdessä, välillä mies, välillä minä. Toistaiseksi se on aina onnistunut. Ja yksi asia on aina kuitenkin ollut varma, se että kissoja kiinnostaa kinkun paistaminen :)

   Poista
 3. Aatonaattona meilläkin kinkku paistetaan, ja se tuoksu on tärkeä joulutuoksu. Kuusikin on ihana saada ennen aattoa. Ehkä tänä vuonna taas vähän aikaisemmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kinkun tuoksu on kieltämättä olennainen osa joulua, samoin kuusen. Olen tosiaan kuusen kanssa aina vähän malttamaton, ja se tulee meille jo pari päivää ennen aattoa, viimeistään. On se vaan niin ihana <3.

   Poista
 4. Meillä laitetaan kinkku leivinuuni aatonaattona iltana ja juostaan yöllä pellille lisäämässä vettä ja lukemassa mittaria :D Aamulla on ihana herätä kinkun tuoksuu ja ensi hän kinkkua pitää saada lämpimänä heti ja meillä yleensä kaikki ovat aamulla repimään kinkusta siivuja ja leipää kuivatellaan ja kohtuudella kastetaan kinkun rasvassa niin onhan se hyvää. Sitten jaksaa lapsetkin oottaa että riisipuuroa valmistuu. Meillä yks kerta kun sähköuunissa tehtiin jäi kinkku meidän makuun liian raakaksi, joten silloin jäi kinkkua runsain mitoin yli tarpeen. Joulukuusen laitamme viimeistään aatonaattona, nyt oon miettinyt pitäiskö lapsille laittaa omat pienet kuuset makuuhuoneisiin. No, täytyy sitä miettiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa aivan ihanalle tuo leivinuunissa paistettu kinkku! Pitäisiköhän meidänkin yrittää kunnostaa tuo vanha leivinuuni, että saataisiin siellä paistettua kinkki? Se on niin vanha, että se savuttaa aika pahasti.
   Mekin syödään aina riisipuuro, että jaksaa odottaa jouluateriaa :). Eli aika perinteitä noudatetaan.
   Tosi kiva idea laittaa lapsille omat pienet kuuset! Lapsille kuuset ovat varmaan tärkeitä, itselleni oli ainakin pienenä :).

   Poista
 5. Kinkkukatastrofeilta olen onneksi säilynyt, kun meillä aika harvoin kinkkua joulupöydässä syödään. Jos sitä on, niin se on sellainen valmiskinkku, joka vain lämmitetään mikrossa. Poro on sitten sitä suurinta herkkua ja siika, mitä menee ja syödään vain jouluisin.

  Miksi kuusi pitäisi koristella vasta jouluaattona, tai muutama päivää aikaisemmin? Ite koristelisin sen jo heti joulukuun ensimmäisenä, jos vain pienessä opiskelija-asunnossani olisi kunnon kuusi. Porukoilleni olen sen useinkin laittanut jo itsenäisyyspäivänä pystyyn, varsinkin kun meillä on tekokuusi. SIllonhan siitä ehtii nauttia pidempään.

  Minun jouluni alkaa jo lokakuussa kun alan sitä ajattelemaankin ja kaikki suunnittelut, askartelut, kokkaukset ja koristelut kuuluvat siihen. Sen juhlinta alkaa aattoaamuna, olohuoneen snisellä nojatuolilla villasukissa ja viltissä, palalla joululimppua ja graavilohta sekä Joulupukin Kuuma Linja ja mitä kiakkea aamupiiretty/lastenohjelmaa sillon tuleekaan. Siinä ohessa syön sitten suklaatia ja lueskelen jouluisa lastenkirjojani ja lehtiäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti tosi herkullisia poro ja siika joulupöydässä :).

   Meillä on kuusena metsäkuusi, joka alkaa helposti karistamaan neulasia. Eli sitä ei voi kovin montaa viikkoa pitää. Se vähän rajottaa sitä sisälläpito aikaa. :)

   Kivalta kuulostaa sinun joulun odotus sekä joulu. Minä myös tykkään joululimpusta ja graavilohesta, ja aattoaamuna täällä on Joulupukin kuumalinja päällä :).

   Poista

Ilahdun kommentistasi ❤