perjantai 16. lokakuuta 2015

Joulumusiikki


Minulle joulumusiikki on ihan valtavan tärkeässä roolissa sekä jouluun valmistautumisessa että jouluna, ja meillä kotona joulumusiikki soikin pitkin syksyä jonkun verran. Ja marraskuusta lähtien se soi jo aika paljon, joulukuussa lähes koko ajan. Niinpä minulla onkin aika kattava valikoima joululevyjä laidasta laitaan. On suomenkielistä sekä englanninkielistä, on kokoelmaa ja yhden artistin levyjä. On iloista joulumusiikkia sekä harrasta. Tykkään kaikesta, kaikelle on oma paikkansa ja fiiliksensä. 

En mitenkään pysty sanomaan, mikä levyistä olisi suosikkini. Toki useat niistä ovat mieluisampia kuin taas toiset. Tykkään hurjasti Suvi Teräsniskan molemmista joululevyistä, samoin pidän Tarja Turusen levystä. Suosikkeihin kuuluvat myös Michael Bublen ja Tomi Metsäkedon levyt. Vanhoista levyistä suosikki on CatCat:in. Monet kokoelmalevyt ovat hyviä, esim. Kaikkien aikojen paras joululevy 1 ja 2 (onko näitä muuten olemassa kolmaskin?), Joulumaa ja Joulun Tähti Taivas. Näitä tosiaan on vuosien varrella kertynyt, mutta toki minulta puuttuu myös monia, joita haluaisin, ja siihen on olemassa yksinkertainen selitys.

Nimittäin Jouluradio. Joulukuussa kuuntelen pääasiassa Jouluradiota, sillä sieltäkin tulee niin ihanaa musiikkia. Ihan joulupäivinä tulee myös muilta radiotaajuuksilta kuten Novalta joulumusiikkia, ja silloin tulee kuunneltua niitä myös. Nii-in, täällä tosiaan kuunnellaan paljon joulumusiikkia! Onneksi mieheni myös pitää joulumusiikista, ja hänelläkin on kaksi joululevyä, nimittäin Raskasta Joulua 1 ja 2. :) Ja myös minä tykkään niistä :). 

En osaa ihan tarkkaan sanoa, miksi joulumusiikki on minulle niin tärkeää. Olin lapsena kuorossa, ja jo silloin joululaulut tulivat tutuiksi ja rakkaiksi. Soitin myös pianolla tutuimpia lauluja. Jotenkin ne joululaulut menevät vaan suoraan sisimpään, ja tulee sellainen lämmin ja hyvä olo. En osaa selittää sitä paremmin.

Missä vaiheessa teillä kajahtaa joululaulut ensimmäisen kerran :)? Tykkäätkö samoista vai kenties eri levyistä kuin minä? Mukavaa perjantaita! :)

12 kommenttia:

 1. Tykkään monista joululauluista! Viime jouluna tuli oikeestaan kuunneltua vaan jouluradiota. Sitä
  Odotan nytkin kovin. Mutta on tullut nyt jo kuunneltua joululevyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Jouluradio on ihan mahtava. Sitä minäkin odotan kovasti! Sillä lailla sopivasti olen vähän kuunnellut jo levyjä :).

   Poista
 2. Lokakuusta lähtien joulumusiikki soi ja ihanin sekä koskettavin levy on Vesa-Matti Loirin Sydämeeni joulun teen. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, se on myös ihana. Minulla on sekin. <3

   Poista
 3. Meilläkin täällä kovasti kuunnellaan jo joulu levyjä. Ite tykkään Tomi Metsäkedosta, Suvi Teräsniskasta ja Johanna Kurkelasta. Myöskin lasten joululaulut soi meillä ahkerasti. Pojille sanoinkin että täytyy siirtää yksi joulu levyistä autoon niin saa sielläkin kuunnella joulu musiikkia. Me kuunnellaan lähinnä koko joulukuukin levyjä, koska meillä ei kuulu Jouluradio, muuta kuin tietokoneiden kautta niin ei sitä tule sitten kovasti kuunneltua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johanna Kurkelan joululevyä en olekaan kuullut. Se on varmasti hyvä. Mulla on ollut myös mielessä viedä joku levyistä autoon.
   On ne joululaulut vaan niin ihania <3.

   Poista
 4. Mä kuuntelin ekat joululaulut joskus syyskuun puolella Spotifysta. Nyt en ole hetkeen kuunnellut. Minulta löytyy pari joululevyä, Tonttu Toljanteri sekä Janne Tulkin joululevy. Niiden lisäksi löytyy jotain ulkomaisia levyjä joissa on eri esittäjiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tonttu Toljanteria ja Janne Tulkkia multa taas ei löydy, mut ulkomaisia levyjä kyllä. Niitäkin on välillä hauska kuunnella. Meilläkin soi joululauluja jo syyskuussa :).

   Poista
 5. Ensimmäiset joululaulut lähti minulkla tässä lokakuun puolella soimaan. Omat suosikkini on Karvakuonojen joululevy, The Joulukalenterin Soundtrack ja Vesa-Matti Loirin sydämeni joulun teen. Löysin tämän vanhan tallenteen kirpparilta oikein LP-levynä ja on komeaa kuuneltavaa. Musta monistakin nyksittäisistä joululauluista nautin, viimeisimpänä olen innostunut Jari Sillanpään esittämistä joululauluista. Raskaampaa joulua levystä en taasen yhtään pitänyt, vaikka muuten pidän myös raskaammasta musiikista. Ne laulut eivät tunutuneet minulle tarpeeksi jouluisilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesa-Matti Loirin levy on kyllä hieno, ja olen sitä kuunnellut paljon. Itse asiassa multa taitaa löytyä myös tuo Jari Sillanpää, ja se on ihan kiva myös. On se ihanaa, kun meillä on olemassa joulumusiikki! :)

   Poista
 6. Voi ihana, joulumusiikin avulla pääsee fiilistelemään joulua jo syksyllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, täällä on jo fiilistelty :) Voi kun odotan, että Jouluradio alkaa taas soimaan! :)

   Poista

Ilahdun kommentistasi ❤