maanantai 5. lokakuuta 2015

Joulukalenteri pohdintaa


Jouluun on enää 80 yötä. Nyt ollaan jo lokakuussa, ja ihan pian on aika hankkia joulukalenteri. Meillähän on sukkakalenteri, mikä tuossa kuvassa on. Eli 24 pientä kutomaani sukkaa, joihin tulee pieniä yllätyksiä. Minä hommaan yllätykset parittomiin luukkuihin, ja mies parillisiin. Myös Peppi saa yllätyksiä.

Tänään jo pohdin, että koska laitan kalenterin seinälle, sillä ihan pian alan hommaamaan yllätyksiä siihen. Eli lähipäivinä tai viimeistään ensi viikolla se varmasti päätyy taas seinälle :).

Vähän olen niitä yllätyksiä myös pohtinut. Mitään kovin kallista me ei koskaan laiteta, ja osaan sukista tulee lappuja esim. jalkahieronta tai niskahieronta ja lapun kaveriksi suklaakonvehti. Ja sitten kaikenlaista pientä sälää. Viime vuonna parhaat saamani yllätykset olivat Body Shopin huulirasvat. Mies ihan selvästi jo aika hyvin tuntee minut ;).

Peppi saa sukista leluja, jotka ostetaan Mustista ja Mirristä. Kuten jo aiemmin olen kertonut, niin Peppi käy etukäteen helisyttelemässä sukkia, ja ottaa omat sukkansa kokonaan irti kalerterista, ja kanniskelee niitä suussaan :D. 

Tämän sukkakalenterin lisäksi aion hankkia myös ainakin teejoulukalenterin. En vaan yhtään tiedä, milloin ne tulevat myyntiin. Viime vuonna ehdin juuri ostaa omani, viimeisen kappaleen. Eli jos näette niitä myynnissä (Sokoksella), niin hihkaiskaa minulle! :)


Kaiken kaikkiaan joulun lähestymisen tuntee. Meillä syttyi jo tallilyhdyt keittiössä, ja kynttilöitä poltetaan ahkerasti. Ilma on kirpeä, ja jopa pientä lumisadetta on luvattu tänne eteläänkin, ellen ole ihan väärin ymmärtänyt! 

Joko sinä tunnet joulun lähestymisen? Millaisen joulukalenterin aiot hommata vai hommaatko ollenkaan? Mukavaa maanantai-iltaa! :)

10 kommenttia:

 1. Hhmm, ainakin kolme kalenteria. Partiolaisten kuvakalenterin, adventtikynttilän ja äiti tekee tulitikkuaskikalenterin tai itse kalenteri on valmiina, mutta täyttää sen esim. tarroilla ja nameilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä :). Meillä oli yhtenä talvena, olikohan se toissa vuonna, adventtikynttilä, ja oli aika vahtiminen tuon Pepin takia, joten se jäi. Mutta muuten se on tosi kiva idea myös! Kuvakalenterit on myös kivoja. :)

   Poista
 2. Joulu alkaa tännekkin hiipiä pikkuhiljaa. Meillähän riittää kalentereita. Kalemterikynttilä,miehelleni ja neljälle lapselleni kasaan itse sukka kalenterit. Joulusukasta löytyy yllätykset siis aina aamuisin. Itselleni ostan bodyshopin kosmetiikka kalenterin.
  Ja lapsille luemme Neposen jouluseikkailua. Yksi luku joka päivä.
  Ja voi olla että jotain muutakin tulee vielä keksittyä.

  ainiin, onhan minulle itselleni odottamassa joulutarina kirja minkä löysin kirpparilta. Siinä myös 24 lukua ja luen yhden luvun päivässä sitten joulukuussa.

  eikä saa unohtaa advetti kalenteria mitkä vaihdamme siskoni kanssa. Neljänä adventtipäivänä siis luukut.

  Pari pientä kalenteria siis vain ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivalle kuulostaa :). Kyllä joulukuu sitten onkin mukava kuukausi, kun on nämä kalenteritkin! Luultavasti minäkin hankin Body Shopin kalenterin. Siitäkin on tullut jo perinne.
   Kuulostaa muuten tosi hauskalta tuokin, että vaihdatte siskosi kanssa luukut. Siskot osaa hankkia kivoja yllätyksiä :).
   Eikä tässä kovin pitkä aika edes ole joulukuuhun ;). Sieltä se tulee :).

   Poista
 3. Mulla alkaa tuntua pientä jouluahdistusta. Jostain syystä ei nyt yhtäkkiä yhtään jouluta ja kaikenlaista pitäisi saada tehdyksi. Pitäisi ehkä nukkua vähän lisää niin voisi ehkä olla jouluisempi olo. Tänään nyt näin. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä edes tarvitse jouluttaa. Nythän on vasta lokakuu. Ei joulusta kannata ahdistusta ottaa. Unohda ainakin ne komerot, niin minäkin taidan tehdä ;). Ehtii niitä keväälläkin sivoomaan. Koita saada levättyä ja nukuttua (tiedän, tämä on paljon helpommin sanottu kuin tehty).
   Iloa päivääsi Maria! <3

   Poista
 4. Ihana tuo sukkakalenteri. Ja ihana, kun peppikin saa oman yllätyksen.
  En vielä tiedä hankinko itselleni kalenteria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Siinä meni vähän aikaa, kun kudoin sukkia. Jämälangoista tein. Ollaan tykätty siitä. Ja tokihan Pepin täytyy saada yllätyksiä myös! :)

   Poista
 5. Tunnen joulun lähestymisen, kun lähden seittemältä aamun abussipysäkille ja hengitys huuruuaa ja naapureiden autojen katossa on kimalletta. Minulla on kankainen joulukaelnteri, johon sisko on tehnyt pieniä lahjoja joka luukkuun. Sen lisäksi hankin aina kauniin paperikalenterin sekä suklaakalenterin ja television joulukalenteriohjelmat kuuluu minulle vahvana osana joulunodotsta, The Joulukaenteri ja Heinähattu ja Vilttitossun joulukalenteri on molemmat joka vuosi pyörityksessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli monenlaisia kivoja kalentereita on sielläkin :). Mulla joulun odotukseen kuuluu myös television joulukalenteri. Saa nyt sitten nähdä, millainen se tänä vuonna on! :) DVD:ltä löytyy varmuudeksi yksi kausi Tonttu Toljanteria :).

   Poista

Ilahdun kommentistasi ❤