sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Vanhat joulukoristeet


Olen tämän kuluneen syksyn, ja jo kesällä, kahlannut läpi paksua kirjaa Joulupuu on rakennettu. (Kirjoittaneet Kaisa Koivisto, Hannele Nyman ja Marjo-Riitta Saloniemi) Se kertoo suomalaisen joulukuusen tarinan ihan sieltä 1800-luvulta tähän päivään asti. Kirjassa on paljon mielenkiintoista tietoa niin  joulukuusen historiasta kuin suomalaisten jouluperinteistä. Itse olen kiinnostunut historiasta ja tietenkin joulusta, joten tämä kirja oli siinäkin mielessä todella kiinnostava.

Kun sitten tämän kirjan myötä tutustuin vanhoihin koristeisiin, tajusin, että meidän kuusenkoristeiden seassa taitaa olla aika vanhoja yksilöitä. Sellaisia, mitä ei oikein raaski edes käyttää. Meillä kulkee suvun perintönä mm. lippurivistöjä, jotka ovat niin vanhoja, ettei kukaan tiedä, kuinka vanhoja ne lopulta ovat. 

Sitten on nämä:


Sain lapsuudenkodistani tätä blogia varten vanhoja "joulukaramelleja", mitä ennen kuusissa oli. Tuossa on muutama pallo ja omenakin, ja ai niin, yksi pieni mustavalkoinen terroristi :). Muistan omasta lapsuudestani, että noissa karkeissa ei ollut syötävää karkkia, eli kai niitä tuli maistettua...

Minä arvostan suuresti kaikkea vanhaa, joten nämäkin kuusenkaramellit pääsevät ehkä tänä vuonna kuuseen. Ainoa ongelma on vaan se, että meillä alkaa olla aika tavalla sellaisia kuusenkoristeita, mitkä pitäisi laittaa yläoksille, ettei 4 nopeaa tassua ylety niihin... Ja alaoksille sitten tavallisia palloja :D

Tykkäätkö sinä enemmän vanhoista koristeista vai uusista? Mukavaa sunnuntaita! :)

11 kommenttia:

 1. Tykkään vanhan näköisistä koristeista ja myös vanhoista! Tykkään monenlaisista.Kaupoissa voin ihastella kauan joulukoristeita.En malta odottaa kun ne tulevat myyntiin...
  ihania vanhoja kuusen koristeita olet saanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Munkin mielestä nuo vanhat karamellit on kivoja, ja niistä tulee mieleen lapsuuden joulut. Ja ihan sama, odotan jo, että joulukoristeet tulee myyntiin. Olen monta kertaa käynyt katsomassa poistopisteet, olisiko jo ollut myytävänä vanhoja koristeita, mutta vielä ei ole kohdalle osunut. Minustakin on kiva ihastella joulukoristeita :).

   Poista
 2. Minä pidän värikkäistä joulukuusen koristeista. Tulee pirteä fiilis ja joulu tuntuu kotoisammalta.
  On paljon myös hienoja yksi värisiä joulukuusen koristeita, mutta itselleni värikkäät iskevät paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään aika värikkäistä, tosin kuitenkin punaiseen painottuen. Meiltä löytyy monenlaisia kuusenkoristeita :).

   Poista
 3. Vanhoista tietenkin. Etenkin lapsuudenkodin kuusen koristeista. <3
  Ne ovat kauniita ja niissä elää muistot. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Koristeiden muistot ovat tärkeitä <3. Hassua, miten koristeista tulee ihan selviä muistikuvia. Tai sitten vaan se muisto joulun tunnelmasta :).

   Poista
  2. Meilläkin on tuollaisia omppuja. :)

   Poista
  3. En muista, kuinka vanhoja ne ovat, mutta lapsuudenkodistani ne ovat. Aika kivoja :).

   Poista
  4. Mullakin lapsuudenkodissa. :)

   Poista
 4. Vanhoista tietenkin, mutta sen taisit jo tietää. :) Pitäisi varmaan alkaa suunnitella jo edes vähän noita joulujuttuja. Kun näiltä kriiseiltä vain ehtisi! Ihanaa iltaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiesin :). Niin, huomenna on jo lokakuu! Mutta onhan tässä vielä aikaa. Toisaalta nyt kun aloittaa, niin voi kaikessa rauhassa puuhailla :). Ihanaa iltaa sinne myös! :)

   Poista

Ilahdun kommentistasi ❤