maanantai 28. syyskuuta 2015

Peppi ja jouluiset tihutyöt


Meillä on pienehkö muovikuusi, jota oli tarkoitus käyttää pikkujoulukuusena. Me saimme sen lahjoituksena pari vuotta sitten, ja se on varsin söpö. No, me tietenkin laitettiin se pikkujouluaikaan tupaan, ja minä laitoin siihen pieniä palloja. Peppi oli silloin pieni vielä. 

Alkoi ihan mahdoton meno kuusen kanssa. Ensin pallot saivan kyytiä, ja loppujen lopuksi koko kuusi oli nurin, ja riehaantunut Peppi repi muovisia neulasia irti. Meillä oli sellainen vauhti päällä, ettei ollut koskaan aiemmin ollut. Meidän aiempi kissa ennen Peppiä kun oli hyvin rauhallinen.

Ei me voitu tehdä muuta, kuin viedä kuusi pois, ettei Peppi päässyt syömään niitä neulasia. Nyt se kuusi on edelleen varastossa. Ajattelimme tänä vuonna kokeilla, olisiko Peppi jo sen verran rauhoittunut, että antaisi kuusen olla. Mutta hieman epäilen, sillä se on edelleen hyvin leikkisä.

Jouluna meillä on aito kuusi, ja siihen Peppi ei kiipeä, eikä myöskään saa sitä nurin (koputan puuta). Tosin kuusi sidotaan narulla kiinni. Ja kyllä Peppi aina kamalasti innostuu kuusesta, se on pakko sanoa. Ja pallot saavat kyytiä. Ja voi mahdoton miten hyvää on vesi kuusenjalassa! Sitä Peppi juo, siinä kun taitaa olla metsän maku.

Me ei uskalleta laittaa kuuseen enää nauhoja Pepin takia, koska se saattaisi niitä syödä. Meillä on sen verran reilummin muita koristeita. Ja kuten jo olen maininnut, niin yläoksilla on ne paremmat koristeet, joihin Peppi ei saa ylettyä. 

Tosin tässä kävi jo yksi vahinko, kun olin kuvaamassa blogia varten koristeita. Minun rakkain kuusenkoriste, joka on aina ylimmällä oksalla. Sillä välin kun otin kuvia, niin eikös Peppi purrut siitä lenkin poikki. No eihän sille vihainen voi olla, ja saahan sen teipillä korjattua. Mutta tämä oli oikein klassinen esimerkki tihutyöstä, mitä meillä tapahtuu :D. 

Sitten on tällaista:


Vaivihkaa on kiva kaikkia koristeita tassun kanssa räpeltää, sillä eihän kukaan huomaa? Minä tässä vähän vaan tassulla kokeilen millainen pallo on kyseessä ja mille se haisee. 

Sellainen on meidän ihana Peppi <3. 

Onko teillä tällaisia tihutyöläisiä? Mukavaa maanantaita! :)

12 kommenttia:

 1. Mutta eikö ne nauhat, pallot ja muut vermeet sekä kuusen vesi ole juuri kissoja varten esillä? - Pepsi -kissa

  Meillä minimuovikuusi on saanut olla jo viime vuodet rauhassa verrattuna kissojen pentuaikaan. - emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin, aivan minua varten. En ymmärrä koko tätä kohkaamista pikkukuusesta, sehän pitikin kaataa! - Peppi

   Me kokeillaan myös tänä vuonna, mutta Peppi on vasta 2-vuotias, ja on aika "hurja" edelleen :). Saa nyt nähdä. - emäntä

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Meidän Ali (joka siis on koira!) ei ollut pentuna moksiskaan kuusesta muistaakseni se vähän sitä käväisi haistelemassa kuten joka vuosi kun kuusi tulee sisälle.....
  ja se siitä....
  pentuna kanssa taisi juoda sitä joulukuusen vettä ehkä kerran, tosin joululahjapaketit on sitten niin kamalan jännittäviä sille ettei se niitä meinaa rauhaan jättää...... joulukuusen alle me laitetaan lahjat vasta 24 päivä juuri ennenkuin niitä aletaan jakamaan.... juurikin sen takia että Ali ei meinaa millään malttaa mieltänsä ja viellä senkin jälkeen kun ali on oman pakettinsa avannut se nimittäin meinaa käydä auttamaan muita pakettien avaamisessa kun meillä muilla siinä avaamisessa tuppaa kestämään meidän joululahjatermiittiä kauemmin ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Alia :).
   Meillä on ihan sama lahjapakettien kanssa. Ne pitää paketoida piilossa ja pitää piilossa. Välillä paketoin Pepin kanssa, mutta se avaa niitä samaan tahtiin, kun minä paketoin :). Se on niin kamalan innokas!
   Ei me jouluna uskalleta enää lahjoja kuusen alle laittaa, sillä Peppi saattaisi syödä narua, ja sille voisi käydä vaikka kuinka huonosti. Paketit on siis jakohetkeen asti piilossa. Yhdessä sitten niitä avataan :).

   Poista
  2. On se teidän peppi kyllä hauska kissa <3

   Poista
 4. Meillä kotona aikoinaan koira söi keksit pois kuusenoksilta. :D
  No, mitäs ripustettiin liian alas ne. :)
  Suklaatontut sentään tajuttiin laittaa latvustoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillä mahtoi olla hauskaa :D
   Meillä on kokemusta pipareita syövistä kissoista :). Opittiin, ettei niitä kannata pelleille jättää, kun lähtee itse asioille :D.

   Poista
 5. Meillä kaksi pientä tihulaiskissaa kiipesi muovikuuseen niin useasti että se meni niin kurjan näköiseksi, että jouduttiin se hävittämään. Iso kuusi oli myös monta kertaa nurin. Joulupalloissa ja koristeet sai näiden riiviöiden takia kyytiä. Eniten harmittaa iso kynttilä astia, joka oli korkealla pöydällä kissa oli yrittänyt hypätä sille tasolle ja tiputtaa nämä kaksi kynttilä astiaa joista toinen meni pieniksi sirpaleiksi ja mun komeimman joulu tähden joka ei ollut enään sitten niin komea kun oli nurin perin lattialla. Saas nähdä selviämmekö tänä jouluna pienemmillä vahingoilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo näitä tällaisia sattuu... Me ei olla joulukukkasia uskallettu vielä ostaa laisinkaan, kun leikkoruusulle kävi niin huonosti. Se on vähän harmittanut, sillä tykkään kovasti kukkasista, ja erityisesti on ollut tapana ostaa jouluasetelma ja myös joulutähti. Ajattelin tänä vuonna kokeilla ostaa myrkyttömän asetelman, ja jos se saa pahasti kyytiä, niin toimittaa sen sitten eteenpäin vanhemmille :).

   Poista

Ilahdun kommentistasi ❤