keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Lokakuu ja lähestyvä joulu


Tänään on ollut aika viileän tuntuinen ilma, ja meillä sen huomaa lattioiden kylmenemisestä. Alkaa vähän tuntua, että Nalle-villasukilla ei enää pärjää. Onneksi tuolla kaappien kätköissä on paksumpia villasukkia. Ja talvella, kun ilma on kaikkein kylmin, käytän useita villasukkia päällekkäin, ja niiden lisäksi vielä jalkojen lämmittimiä eli säärystimiä. Niinpä olenkin innoissani nyt, kun pystyn niitä taas neulomaan, sillä tässä talossa niitä vaan kuluu. Sellaista se on vanhassa talossa.

Ja huomenna alkaa lokakuu! Monelle se taitaa olla vähän ahdistava kuukausi, onhan se aika pimeä. Minulle se taas on jostain syystä ollut aina tosi mukava kuukausi. Joulu lähestyy, joululehtiä alkaa ilmestymään ja muutenkin voi jo leipoa ja kuunnella joulumusiikkia ym. Perinteisesti olen lokakuussa leiponut mm. joululimppua, mitä on sitten pakastettu myös. Eiköhän tänä vuonnakin leivota. Nyt meillä on yleiskonekin, minkä saimme miehen isältä, eli pääsee helpommalla taikinan kanssa.

Olen myös hiljaa itsekseni myhäillyt joululahjatilannetta, sillä se näyttää aika hyvälle! Olen ihan huomaamattani, vähän kerrassaan, saanut ostettua aika monta lahjaa jo. Toistaiseksi ne ovat vielä paketoimatta, mutta eiköhän me Pepin kanssa pistetä tuulemaan joku päivä, ja laiteta ne paketteihin! Harmillista, kun en voi täällä blogissa ymmärrettävistä syistä esitellä lahjoja, mutta ne ovat mielestäni aika kivoja! 

Myös jokalauantainen jouluelokuvan katseleminen on nostanut joulufiilistä, vaikka ihan jokainen elokuva ei niin mieleinen ole ollutkaan. Elokuvan katselemisesta on kuitenkin tullut lauantain kohokohta, mitä alan iltapäivisin jo ihan odottaa! Ja on kivaa valkata elokuvaa mielialan mukaan. Monta mielenkiintoista elokuvaa on vielä tulossa!

Joten sieltä se joulu taas tulee! Ja paljon on kaikkea kivaa ennen sitä! 

Miten siellä, pidätkö sinä lokakuusta? Oletko ostanut jo joululahjoja?

Ihanaa keskiviikko-iltaa! :)

10 kommenttia:

 1. Rakastan lokakuuta. Sen alku on vielä tunnelmallinen syksystä ja loppupuolella taas tuntuu oikein kuulevan joulun ja lumen tulon. Nyt lievästi vähän jännittää kuinka arkirytmini muuttuu työssäopissa kun en ole tottunut iltatöihin. Mielenkiinnolla, mytta myös pelolla sitä odotan. Joululahjoista suurimman osan olen jo hankkinut. Ihanaa tunnelmointia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, loppukuusta voi oikein tuntea joulun tulevan. Kun illat ovat jo ihan pimeitä, ja voi pikku hiljaa kaivaa jouluvaloja esiin. Tai talvivaloja, niin kuin nykyään sanotaan.
   Tsemppiä työssäoppimiseen ja iltatöihin, hyvin ne varmasti menee! :) Ja ihanaa tunnelmointia sinulle myös! :)

   Poista
 2. Lokakuu on mukava kuukausi, kun saa tunnelmoiden kynttilän valolla. Nyt myös saan viettää viikon loman töistä, joten olen tyytyväinen. Ois ihana jos lokakuun lopulla tulis jo ensi lumi.Joululahjat käyn ostamassa könttinä joulukuun alussa. Sieltä se tulee, päivä päivältä lähestyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta minäkin odotan, edes vähän. Se toisi ihanaa tunnelmaa. :)
   Ja nii-in, sieltä se tulee, lähestyy. Ihan pian voi kunnolla aloittaa nämä joulutouhut :).
   Onpas mukavaa, että saat viettää lomaa viikon, ei muuta kun nautihan siitä! :)

   Poista
 3. Muutama joululahja on jo ostettu, mutta lokakuusta en tykkää lainkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritä kestää, nopeasti se menee. Onneksi kumminkin lahjoja on jo ostettu :).

   Poista
 4. Lokakuu on ihanaa aikaa. Juhlitaanhan me meidän esikoisen synttäreitäkin. Lahjoja isot pinot ja kovasti houkuttaisi päästä ostamaan viimeisetkin.
  Ja niitä joululehtiä odottelen jo innolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillähän on kivat juhlat tiedossa:).
   Muakin houkuttelee kovasti ostaa loputkin lahjat, mutta osa on sellaisia, ettei niitä voi ostaa vielä. Pakko siis odottaa.
   Ei ole enää montaa viikkoa ekoihin joululehtiin :).

   Poista
 5. Paketteja hankitaan pitkin vuotta. Koskaan ei tiedä mihin törmää jo tammikuussa! : D Blogissani on sinulle jotain. :)

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi ❤