sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Joulusta haaveilua


Nyt voi minusta jo haaveilla joulusta 2015 ihan täysillä, sillä se on niin lähellä. Haaveissani se on tietenkin valkoinen. Lunta tupruttaa vähän, ja on pieni pakkanen. Puut piirtyvät kauniin valkoisina taivasta vasten, ja päivät ovat hämäriä. Radiossamme soi jouluradio kaiket päivät.

Me mennään joulumyyjäisiin, joissa on ihana jouluinen tunnelma. Siellä myydään kaikkea jouluista. Ostan varmaankin villasukkia ja pari kynttilää, mies ehkä jotain herkkuja. Kahvit juodaan joulutorttujen kera. Pienessä lumituiskussa ajellaan kotiin.

Kotona on jouluvalmisteluja. Siivoukset on tehty hyvissä ajoin, samoin joulukoristeet on laitettu varhaisessa vaiheessa. Kuusi tuodaan sisään ja koristellaan. Tulee ihana tuoksu, ja Peppi on intoa täynnä, muutama pallo saa heti kyytiä.

Kaikki jouluvalot palavat meillä, eikä me muita valoja käytetä. On ihanan hämärää. Myös kynttilöitä poltetaan.

Posti tuo tullessaan kauniita joulukortteja. Niistä tulee hyvä mieli, ja asettelen niitä keittiössä esille. Mietin, että onkohan meidän lähettämät kortit jo menneet perille.

Juodaan glögiä, leivotaan, paistetaan kinkku. Tehdään viime hetken ostot. Ja niin tullaan aatonaattoiltaan. Onkohan se paras hetki koko vuodessa? Minusta ehkä on. Hyvä ystäväni tulee käymään. Meillä on tapana vaihtaa lahjat aina aatonaattoiltana. Juodaan kahvit ja jutellaan. Ystävä lähtee. Hiljennyn kuuntelemaan jouluradiota, ja annan joulun rauhan virrata sisääni. On viimein kauan odottamani hetki, on joulu.

Ja se itse joulu sujuu tietysti myös ihanasti, rauhallisesti. Perinteisesti läheisten kanssa.

Millaisesta joulusta sinä haaveilet? Iloa päivääsi! :)

8 kommenttia:

 1. Oi, nyt tuli ihan kauhea joulukaipuu, kun nuo kaikki ihanat asiat tuohon kirjoitit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on mullakin! Oon sellainen fiilistelijä ja haaveilija :). Vaikka ulkona tuli vettä kaatamalla, niin mun mielessä tuprutti lunta :D

   Poista
 2. Eniten ootan niitä että pääsee rankan joulusiivousrumban jälkeen käpertymään vilttiin tee/kahvi tai glögilasin kanssa ja katsomaan elokuvia... tietysti jouluvalmistelut, laatikoiden teko on viime joulusta lähtien kuulunut minun hommakseni......
  äidille jää vain kinkun paisto rosollit ja isälle kalojen fileeraus ja suolaus.

  Yhdessä oleminen ja tekeminen on minulle tärkeitä asioita ja tietysti yhdessä olo ne asiat tekee minulle joulusta joulun !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa ihanalle. Me ei tehdä itse laatikoita, eli "oiotaan" vähän mutkia, ja ostetaan valmiina. Kinkku paistetaan yhdessä miehen kanssa. Viime vuonna paistoin sen yksin, ja onnistui se niinkin. Tai olihan mulla Peppi apuna!

   Yhdessä oleminen ja tekeminen tekevät meillekin joulusta joulun!

   Poista
  2. Odotan joulussa eniten sitä tunnelmaa. Joulu on minulle tunteikasta aikaa. Rakas vaarini nimittäin kuoli joulun aikaan muutama vuosi sitten. <3 #muistosäilyy
   Olen todella järjestelmällinen ihminen ja otan asioista helposti stressiä. Joten tämän vuoden joulutavoitteena on, että yritän pysyä rauhallisena koko jouluajan. :D
   Tänä vuonna ajattelin myös, että tekisin kaikki lahjat itse. Niinkuin joka joulu on ollut tapana. Ihanaa joulunodotusta kaikille!
   P.s Blogisi on niin hyvä, että liityin lukijaksi <3

   Poista
  3. Kiitos paljon, ja tervetuloa lukijaksi! Ilahduin kovasti sanoistasi! <3
   Varmasti joulu tuo paljon muistoja ja tunteita mieleen. Itselläkin jouluna muistuu mieleen poisnukkuneet läheiset, joiden kanssa vietettiin yhdessä joulua ennen. Ja ne muistot säilyy mielessä aina.
   Oi miten kiva idea tehdä kaikki lahjat itse. Itse tehdyt lahjat ovat parhaita! Ihanaa joulunodotusta myös sinulle! :)

   Poista
 3. Haaveilen kiireettömästä joulusta. Läheisten läsnäolosta. Kukaan ei riitele eikä huuda. Kaikilla on hyvä mieli <3

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi ❤