torstai 24. syyskuuta 2015

Joulukoristeiden askartelusta


Ostin nämä kivat joulukoristeet käsityömarkkinoilta, ja aloin heti pohtimaan, että tällaisia voisi tehdä itsekin. En ole ikinä tehnyt joulukoristeita, paitsi lapsena tietenkin, joten vähän arveluttavaa, osaanko. Päätin kuitenkin yrittää.

Myyjä kertoi, että tuossa nuottikoristeessa on käytetty jotain vanhaa rakennuslevyä. Meiltä sellaista ylimääräistä ohutta levyä ei löydy, ja päätin kokeilla pahvia. Niitä liimailin vähän päälleikkäin, että sain sopivan paksuisen levyn. Muottina käytin piparkakkumuotteja, ja tein sydämiä ja tähtiä. Nyt projektini on siinä vaiheessa, että vasta kaksi koristeista on valmiina, ja totesin työn olevan haastavampaa kuin kuvittelin, sillä tuo saumakohtien siististi liimaaminen koitui minun kompastuskiveksi. Ehkä siihen on joku niksi? No, minä teen koristeita meille kotiin, niin eipä se haittaa, jos vähän repsottaa ;). Joka tapauksessa olen aivan ihastunut askarteluun, sillä se ihan selvästi lievittää stressiä. Ja askartelu onkin uusi harrastukseni! :)

Oletko muuten huomannut, että tänään on tasan 3 kuukautta jouluaattoon? Aika ihanaa! Itse odotan eniten joulun alusaikaa, mikä mielestäni on joulussa parasta. Se joulun valmistelu. Toki ne joulupäivätkin ovat ihania, mutta nautin kaikista joulukuun päivistä, ja se onkin suosikkikuukauteni. Meillä soi jatkuvasti jouluradio, ja puuhataan yhdessä, myös Peppi. Muistinko sanoa, että Peppikin rakastaa askartelua? Minulla on huippuapuri joka hommassa! :)

Oletko sinä askarrellut koskaan mitään joulukoristeita? Onko sinulla aktiivisia apureita? Mukavaa torstaita! :)

6 kommenttia:

 1. Onpa kiva joulublogi! Olen miettinyt, että joko kohta voisi laittaa ulkojouluvalot kissojen häkin ympärille, mutta vielä olen malttanut mieleni etteivät naapurit naureskelisi ;) Aika jännä juttu että Peppikin rakastaa askartelua... meillä on ihan sama juttu! :D Mutta lahjanarun vetäminen pörhölle on se mahdottomin askare jos Pepsi on jossain lähettyvillä :D - emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva, kun löysit (tai löysitte) tänne joulubloginkin puolelle, tervetuloa! :) Juu Peppi on kova askartelemaan. Ja ihan sama meillä tuon lahjanarun kanssa, sen vetäminen pörhölle on haastavaa, jos Peppi on lähettyvillä. Oikeastaan koko lahjojen paketointi on vähän hankalaa, kun Peppi auttaa, sillä sitä mukaa kun paketoi niin Peppi avaa paketit :D. - emäntä

   Poista
 2. Juu yritin tehdä mutta jostain syystä niistä ei tule niin siistin näköisiä että ne kehtaisi laittaa joulukuuseen roikkumaan :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ajattelin, että jouluna on sen verran "hämyisää", että pienet virheet ei näkyisi ;). Ajattelin myös kokeilla, jos kädet harjaantuisi tekemään siistimpää jälkeä :).

   Poista
 3. Jotain on tullut askarreltua. Ja neljä innokasta lasta apureina.
  Rakastan jouluun valmistautumista mutta joulupäivä on ihanin päivä. Kaapit täynnä ruokaa. Ei joudu kokkailemaan, lapsilla riittää tekemistä lahjojen kanssa eikä enää jännitä. Olla möhmötetään vain koko perhe yhdessä eikä ole kiirus minnekkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on monta käsiparia apuna :).
   On joulupäiväkin ihana, kun ei oikeastaan tarvitse tehdä yhtään mitään. Muistelen, että viime vuonna jopa nukuin sohvalla illalla, mikä oli todella poikkeuksellista, sillä en yleensä osaa nukkua päiväunia. Joulupäivän iltana tulee myös aina joku joulukonsertti telkasta, mikä me katsellaan :). Ja ihan kuten sanoit, on kiva olla vaan yhdessä. :)

   Poista

Ilahdun kommentistasi ❤