maanantai 24. elokuuta 2015

Valoja pimeneviin elokuun iltoihin


Aurinko paistaa ja ulkona on lähes kuuma, mutta silti se syksyn tunne vaan tulee. Illat pimenevät ja viilenevät yhä aikaisemmin. Joten eikö siinä ole ihan riittävästi syytä kaivaa syysvalot esiin?

Kerroin teille ostamistani syysvaloista täällä, ja mietin kuumeisesti paikkaa niille, kun selvisi, että Peppi on vähän liiankin kiinnostunut näistä palloista. Silloin loistavan ratkaisun keksi Mummolatyyliin blogia pitävä Muori. Eli laitoin pallot isoon lyhtyyn, minkä olen saanut kerran ystävältäni joululahjaksi. Ja nehän sopivat sinne kuin nenä päähän. Kaivoin kuvausrekvisiitaksi hieman jouluisen pöytäliinankin, sillä niin hyvä mieli minulle tuli tästä jutusta. Nyt me voidaan poltella näitä syyspalloja turvallisin mielin, sillä Pepille ei ainakaan voi sattua mitään (meinaan, ettei pääse touhuamaan liikaa pallojen kanssa, niissä menee kuitenkin sähköjohdot). Ja miten nätti tämä lyhty nyt on! Se on varsinainen tunnelman luoja :).


Meiltä löytyy nyt myös tällainen "täysikuu" :). Eli se on valopallo, minkä löysin sattumalta kirpputorilta. Myös tämän kanssa oli sama ongelma, että mihin ripustetaan, ettei Peppi iske uteliaita tassujaan tähänkin. Mutta keittiön ikkunalta löytyi paikka korkealta, missä se nyt ainakin toistaiseksi on. 

Eli meillä on jo kahdet valot laitettu. Mutta hei, kyllä on illat pimeitä! Yleensä tuossa kahdeksan jälkeen illalla alan jo jotain valoa laittamaan. Eli miksei näitä ihania syysvaloja? (okei, tuo pallo on jouluvalo :))

Joten Muori, kiitokset jälleen kerran sinulle hyvästä ideasta! Nyt kaikki muutkin palloja lyhtyyn laittamaan! :)

Miten sinulla maanantai alkaa? Oletko huomannut iltojen pimenemisen? Mukavaa maanantaita! :)

6 kommenttia:

 1. Ole hyvä. Ja hienosti tosiaan asettivat pallot lyhtyyn. Nyt on pallot turvassa Pepiltä ja Peppi sähköltä.
  Ihana tuo täysikuu.

  Täällä on käyty shoppaamassa kolmelle lapselle syyskengät syksyyn,neljännelle ei vielä löytynyt. Nyt lapset leikkii ja itse nautin auringosta,istuskelen kasvarin portailla ja virkkaan huivia itselleni syksyyn.

  Illat ovat tosiaan ihanasti pimentyneet. Voi sytytellä valoja ja kynttilöitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, varmasti mukavaa virkata auringossa :). Nyt kannattaakin vielä nauttia ihanasta ilmasta, kun kelit ilmeisesti viilenevät pian. Ja onpas kivaa, että löysitte syyskenkiä. Mukavaa päivää teille! :)

   Poista
 2. Käyn kävelyllä auringonlaskun aikaan joten kyllä pimeneminen on huomattu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, hyvä syy laitella jo valoja :)

   Poista
 3. Tosi kaunis onkin tuo sinun lyhty!! :) Mä en vielä ole laittanut valoja, mutta kyllä tämä illan hämäryys hiukan houkuttaisi jo kaivelemaan valoja... Mulla on kesäiset pallot tuossa yhden hyllykön päällä roikkumassa, niitä kyllä polttelen heti, kun ilta pimenee. Kyllä ne ovat vaan sellainen ihana tunnelmanluoja!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, me tykätään polttaa jouluvaloja paljon, ja joulun aikaan ei oikein muita valoja edes käytetä. Ja tuohon lyhtyyn ihastuttiin myös :). Pikku hiljaa sitten syksyn mittaan lisäillään valoja, mutta yleensä isänpäivän paikkeilla viimeistään laitetaan kyntteliköt :). Kyllä, valot ovat ihania tunnelmanluojia! <3

   Poista

Ilahdun kommentistasi ❤