sunnuntai 30. elokuuta 2015

Mikki Hiiri: Olipa kerran Joulu


Nyt tulee ylimääräinen elokuva-aiheinen postaus. Perjantai-iltana oltiin Pepin kanssa kaksin kotona, kun mies oli jääkiekkoa katsomassa. Kun ilta alkoi hämärtää, sytytin kynttilät leivinuunin reunalle, ja laitoin pyörimään Walt Disneyn dvd:en. Tykkään tosi paljon Disneystä, mutta en ole televisiosta juurikaan niitä katsellut vaan lukenut lähinnä. Joten en tiennyt mitä odottaa. Onko tämä ihan lasten juttu?

Tietysti pitää ottaa huomioon, että minä olen lapsenmielinen. Nimittäin tämä upposi minuun ihan täysin. Vielä jos jouluna tämän katsoisi, niin olisi ihan täydellistä <3. Ja Minni Hiirellä on ihan selvästi oma Peppi-kissa!

Eli tässä elokuvassa on 3 tarinaa. Ensimmäinen kertoo Tupun, Hupun ja Lupun joulusta. Miten joulu onkin aina uudelleen ja uudelleen joka päivä kyllästymiseen saakka, kunnes pojat järjestävät kaikkien aikojen joulun suvulle. Se tässä elokuvassa onkin juonena. Mikä on joulun syvempi tarkoitus, mikä tekee joulusta kaikkien aikojen joulun? Ja se ei ole tietenkään ole ne lahjat.

Seuraavassa tarinassa on Hessu Hopo poikansa Maxin kanssa. Hessulle sattuu ja tapahtuu. Ja ilkeän naapurin puheiden jälkeen Max taas alkaa epäillä, onko Joulupukkia olemassa laisinkaan. Jouluniloa viedään myös vähäosaisille naapureille, ja siellä Hessu esiintyy Joulupukkina ja jää kiinni. Onko siis Joulupukkia olemassa? Ja mikä on tärkein lahjatoive?

Viimeisessä tarinassa seikkailevat Mikki Hiiri ja Minni Hiiri. Molemmat ovat vähävaraisia, ja yrittävät kaikin keinoin saada hankittua rahaa toistensa joululahjoihin. He ahertavat töissään, mutta kummallekin tulee vastoinkäymisiä. Saavatko he hankittua lahjat? Ja mikä on tarinan opetus?

Tämä elokuva oli mielestäni täynnä hyvää joulumieltä, ja joulun taikaa. Tykkäsin todella. Ehdottomasti katsellaan jouluna uudestaan. :)

Elokuva on ilmestynyt vuonna 1999, mutta sitä on edelleen saatavilla ainakin Aku Ankka kaupoista sekä Booky.fi:stä. Hinta Aku Ankka kaupassa on 6.90 euroa. Myös CDON.comissa on kyseistä elokuvaa ollut saatavilla.

Oletko sinä nähnyt Olipa kerran Joulu-elokuvan, tai onko sinulla kenties se? Mukavaa sunnuntaita! :)

10 kommenttia:

 1. Tätä ei vielä omissa kokoelmissa ole, mutta olen nähnyt. :)
  Minun jouluaaton tärkein ja hartain hetki on tv.stä Samu Sirkan joulutervehdys. Katson joka joulu sen. Entä sinä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole nähnyt sitä. Kiitos vinkistä, ensi jouluna katsonkin sen :)

   Poista
  2. Kannattaa katsoa. Minä olen lapsesta asti 80-luvulta aina katsonut sen .<3

   Poista
  3. Aloin ihan ihmettelemään, että miksen ole sitä katsonut. Mutta ensi jouluna sitten :)

   Poista
 2. saa sitä ainakin cdon.comista sieltä itsekkin tilasin kyseisen leffan (en ole ehtinyt katsoa tosin yritän säästellä niitä jouluun)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa Ida, että korjasit tuon tiedon :). Tämä kannattaakin katsella jouluna, mulla on aikomuksena katsella silloin se uudestaan :)

   Poista
 3. Lasten joululeffoja on ihana katsoa aikuisenakin.

  VastaaPoista
 4. En yhtään oo varma oonko nähnyt tuota vaikka varmasti monia jouluelokuvia tai -ohjelmia onkin tullut nähtyä. Mä en oo juurikaan jouludvd:tä ostellut, mutta mieheltä sain pari vuotta sitten syntymäpäivälahjaksi kolme ensimmäistä Tonttu Toljanteri -dvd:tä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on myös yksi Toljanteri odottamassa :), se Muorin töissä.
   Niin, näitä elokuvia näkee telkustakin, että eihän niitä tarvitse itselle ostaa. Alkukesästä vaan huomasin, että nämä jouluelokuvat ovat aika edullisia, ja aloin niitä keräämään. Sitten niitä alkoi suorastaan hyppimään silmille myös kirppiksillä, ja nyt niitä on jo aika tavalla meidän kirjahyllyssä :D.

   Poista

Ilahdun kommentistasi ❤