keskiviikko 19. elokuuta 2015

Joulukorttimietintää


Elokuun lämpöiset ilmat jatkuvat, mutta minun joulumieltäni ne eivät suinkaan karkoita. Kyllä se syksy sieltä tulee, ja joulun odotus alkaa virallisesti. Syksyhän on minun ehdoton lempivuodenaikani, sillä rakastan pimeneviä iltoja, jolloin voi viritellä jouluvaloja ja polttaa kynttilöitä, ja samalla suunnitella joululahjoja ja muita joulujuttuja. Tänä vuonna minulla on lisäksi muita kivoja juttuja tiedossa, joten kahta kauheammin odotan syksyä!

Mutta noista korteista yllä. Innostuin eilen illalla lukemaan vanhoja joulukortteja, ja loppujen lopuksi luin koko illan vanhoja kortteja. Se oli samaan aikaan haikeaa ja mielenkiintoista. Ja tuli tunne, että en enää ikinä hävitä vanhoja joulukortteja niin kuin olen joskus tehnyt, sillä ne ovat niin ihana muisto niin itselle kuin jälkipolvelle. Kai minä sitten olen tullut siihen ikään, missä alan arvostamaan vanhaa tavaraa ja muistoja? 

Nuo vanhat joulukortit olivat kauniita. Joissain oli vain lähettäjän nimi, toisissa oli viesti mukana. Niitä katsellessa tuli ihanan nostalginen fiilis. Ihanaa, että tällainen joulukorttiperinne on olemassa! Kuka lie sen on keksinyt?

Tietenkin joukossa oli itsetehtyjä kortteja, joita ihailin suuresti. Haluaisin itsekin osata tehdä hienoja kortteja! Ehkä tänä vuonna?

Säilytätkö sinä vanhat joulukortit? Teetkö itse joulukortteja? Mukavaa keskiviikkoa! :)

9 kommenttia:

 1. Kyllä säilytän kaikki kortit jotka posti minulle tuo. Niin joulu kortit kuin muutkin tervehdykset. :)
  Konvehtirasioihin hyvä jemmata joulukortit. Niitä, kun jouluna jostain kumman syystä kerääntyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kun hyvä vinkki tuo konvehtirasiaan jemmaaminen, kiitos :). Samalla voi parinkymmenen vuoden päästä ihmetellä, millaisia suklaarasioita ennen oli :). Meinaa kun jostain luin, että suklaa loppuisi kokonaan jossain vaiheessa, mutta toivotaan, että se ei ole totta.

   Poista
  2. Mulla on (kiiots äitin) tallessa 80-luvun alun suklaarasioita joissa on vanhoja valokuvia. <3

   Tuollaisia rekiajelu kortteja ei nykyään paljoa enää näekkään.

   Poista
  3. Se on kiva, että sun äiti on säilyttänyt kaikenlaista tavaraa niin kuin vanhoja kuvia ja joululehtiä :). Ja tosiaan, eipä taida rekiajelu kortteja enää olla.

   Poista
 2. Säästän suurimman osan korteista. Jossain vaiheessa on pakko heittää jtain pois kun eivät vain mahdu. Lapset myös askartelevat osasta joulukortteja. Säästäminen olisi kyllä mukava. Kortteja on kiva myöhemmin katsella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tilahan sen sanelee, että niitä on tullut pois heitettyä. Varsinkin kun on muuttanut, niin on joutunut karsimaan tavaraa. Paljon on vielä tallessa, ja niitä on tosiaan kiva katsella :)

   Poista
 3. Ne kauneimmat ja ajatuksella lähetettyt kortit säästään ja liimaan joulukoristelaatikon kylkeen kaunistamaan sitä
  Meidän tämänvuoden kortit odottavat leikkaa ja liimaa viimeistelyä. Ei ole vielä löytynyt sopivaa tilaisuutta tehdä sitä kun nämä syyspuuhaat puutarhassa ja mehustamiset ja hilloamiset pitävät kiireisenä. Haluan tehdä ne sitten sarjatayönä kerralla pois. Ja sen jälkeen voi viimeistellä ne rauhassa ja ajatuksella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sinä olet kyllä ahkerasti tehnyt hilloja ja muita, olen ihaillut blogissasi ahkeruuttasi.
   Sama systeemi on minullakin yleensä ollut, että olen säästänyt kauneimmat kortit ja tietenkin itsetehdyt :).

   Poista
  2. Oikeesti mie olen tosilaiska. Välillä vain leikin reipasta. Mutta ompahan lapsille hyvää puuron joukkoon.
   joo,tottakai itsetehdyt on säästettävä myös.

   Poista

Ilahdun kommentistasi ❤