torstai 23. heinäkuuta 2015

Tonttumaista lukemista


Tämä ihana kirja on ollut suosikki kirjojani jo lapsesta lähtien. Tontut vetoavat minuun, ja tässä kirjassa on niin ihania kuvia, ja myös kerronta on niin kiehtovaa, että se vie ihan mukanaan tonttujen maailmaan.

Kirjassa kerrotaan eri tontuista, kuten riihitontusta, tallitontusta ja saunatontusta ja monesta muusta, ja kirjan kuvat ovat tosiaan NIIN hienoja, Mauri Kunnaksen kirjasta kun on kysymys.

Eli kirjan mukaan tontut asuivat ennen eri puolilla vanhoja maataloja ja niiden pihapiirejä.Tontut olivat ystävällisiä, ja auttoivat talonväkeä töissään, mutta usein olivat myös topakkoja jolleivat peräti kiukkuisia. He asuivat esim. uuninpankolla tai savupiipun juurella, eivätkä halunneet tulla nähdyiksi. Kooltaan he olivat hyvin pieniä, ja käyttivät erilaisia vaatteita. Jollain oli parta, toisella ei.

Voi miten mahdottoman ihania nämä tarinat ovat vielä näin aikuisenakin lukea! Ja kuka voi varmasti sanoa, ettei näitä tonttuja ole ennen ollut :). Enää meidän uuninpankolla ei kyllä tonttu nuku, siellä kun nimittäin nukkuu mustavalkoinen kissa!

Mukavaa torstaita! :)

5 kommenttia:

 1. Tämä on kyllä ihana kirja! Itsekin tykkään joulusta ja yleensä ensimmäinen joululaulu kuunnellaan viimeistään elokuussa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin ihana ja tunnelmallinen kirja! Täälläkin kuunnellaan ensimmäiset joululaulut hyvin varhain :).

   Poista
  2. On aivan mahtava kirja. :) Tykkään kyllä melkein kaikista Kunnaksen kirjoista, mutta tonttu jutut ja Koiramäet ovat parhaita. Niissä on ihana, lämmin henki - sellainen jouluinen. :)

   Poista
 2. Mistäs tiedät,jos kisulla on siellä tonttu kaverina rapsuttelemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, enhän minä sitä voi tietää, Peppi-kisu on välillä aika salaperäinen :)

   Poista

Ilahdun kommentistasi ❤